SHAtter jailbreak op video gedemonstreerd (jailbreak)

SHAtter, de nieuwe jailbreakmethode van het iPhone Dev Team, is nu in een video te zien. Het zou voor de iPod touch 4G en iPhone 4 moeten gelden.

shatter iphoneHet iPhone Dev Team heeft in een video meer duidelijkheid gegeven over de status van SHAtter. Deze jailbreakmethode maakt het moglijk om op nieuwe iOS-apparaten volledige toegang tot het bestandssysteem te krijgen. In een video laten ze zien dat de beveiligingslekken die in iOS 4.0.2 zijn gesloten, toch omzeild kunnen worden. Het team experimenteert momenteel nog met een betaversie en een publieke release kan nog wel even op zich laten wachten.

In de video is te zien dat SHAtter de mogelijkheid biedt om een iPod touch 4G te restoren naar een custom IPSW-bestand. Maar SHAtter zal ook van pas komen voor de iPhone 4, waar je straks in PwnageTool updates kunt installeren en tegelijk de baseband en de ultrasn0w-unlock intact kunt houden. De exploit werd oorspronkelijk ontdekt door @p0sixninja van het Chronic Dev Team en daarna verder uitgewerkt door @pod2g. Het iPhone Dev Team heeft het nu in een betaversie van PwnageTool ingebouwd om te testen.

Het Dev Team heeft weer zin in het kat- en muisspelletje. Waarschijnlijk komt er eerst een tool zoals greenpois0n, gevolgd door een latere release van PwnageTool.

Voor vragen en problemen kun je terecht in ons jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2010, 10:58
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iphone dev team, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.