Mii-personages in Miitomo.

Nintendo stopt met eerste mobiele app Miitomo

Nintendo stopt met Miitomo, de allereerste mobiele app van de Japanse gamemaker. Miitomo verscheen bijna twee jaar geleden, maar vanaf mei 2018 is de app niet meer te gebruiken. Tot die tijd is er nog wel een speciale actie om spelers te bedanken.

Nintendo’s Miitomo stopt

Na ruim twee jaar is het over en uit voor Nintendo’s Miitomo. De ‘game’ waarin je via Mii-personages contact kunt leggen met vrienden en andere spelers is vanaf 9 mei 2018 niet meer speelbaar. Nintendo heeft geen exacte reden gegeven waarom de game stopt, maar dit heeft vermoedelijk te maken met het te lage aantal spelers. Bij de introductie van de app in maart 2017 waren er maar een paar uur nodig om tot de top van de hitlijsten in de App Store te komen, maar in de maanden daarna zakte Miitomo in rap tempo weer naar de onderste regionen. Je kunt de game dus nog spelen tot en met 9 mei 2018, maar het is per direct al niet meer mogelijk om in-game munten aan te schaffen.

Nintendo heeft wel nog een laatste evenement in petto, namelijk het Laatste bedankje-festival. Zo krijg je nog dagelijks je inlogbonus, zodat je voorwerpen en andere items kunt verzamelen. Ook wordt er nog een Miifotowedstrijd georganiseerd, waarmee je je favoriete foto van Miitomo op Twitter kunt delen. Bovendien gaan alle vragen die je in Miitomo kunt beantwoorden over de app, waardoor je op die manier je herinneringen kunt delen (mits je die hebt).


Bekijk ook

Nintendo's Miitomo verschenen: leer je vrienden beter kennen met deze app

Nintendo heeft haar eerste smartphone-game uitgebracht. Het gaat om Miitomo, een sociale app waarin contact met vrienden centraal staat. Kom jij via deze app meer te weten over je vrienden?

Nadat investeerders en fans jarenlang vroegen om officiële apps van Nintendo voor smartphones en tablets, ging Nintendo in 2016 eindelijk overstag. Tot ieders teleurstelling was het geen Mario- of Zelda-game, maar het redelijk ongebruikelijke Miitomo dat als eerste app uitgebracht werd. In de app kan je communiceren met vrienden door vragen te beantwoorden die door de app gesteld worden. Op deze manier kom je erachter hoe vrienden in het leven staan en antwoorden geven op vragen die je ze persoonlijk niet zo snel zou stellen. In Miitomo kon je ook korte spelletjes spelen, waarmee je voorwerpen en muntjes kon verdienen om je omgeving op te leuken. Na de eerste release kreeg Miitomo nog wel een 2.0-update, maar daarna werd er weinig aan de game gesleuteld.

Miitomo voor smartphones met een gesprek tussen vrienden.

Andere apps van Nintendo
Na Miitomo kwam Nintendo met een reeks andere games die wel aansloegen bij het publiek. Onder andere Super Mario Run gooide hoge ogen, al viel de opbrengst van de game vanwege de relatief hoge prijs van €9,99 wat tegen. Fire Emblem Heroes zou Nintendo meer geld in het laatje gebracht hebben, omdat deze game gratis te spelen is en veel in-app aankopen bevat. De meest recente titel is Animal Crossing: Pocket Camp, een spin-off van de populaire serie. Waar Nintendo nu aan werkt voor smartphones en tablets, is nog onduidelijk. Nintendo zou werken aan The Legend of Zelda voor de iPhone, maar hier is nog niets officieels over bekend.

Bekijk ook

'Nintendo brengt The Legend of Zelda naar smartphones'

Nintendo werkt volgens bronnen aan een The Legend of Zelda-game voor smartphones. Dit nieuwe deel voor onder andere de iPhone zou in de tweede helft van 2017 verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 januari 2018 om 8:59
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.