Nieuwe Apple TV Remote-app te zien in patentaanvraag

Apple denkt na over een vernieuwde Apple TV remote-app voor de iPhone en iPad, die kanalen van de Apple TV direct op je iDevice laat zien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV remote patentApple lijkt grote plannen te hebben voor een vernieuwde Apple TV Remote-app, zo blijkt uit een nieuwe patentaanvraag. In afbeeldingen is een compleet vernieuwde app te zien, die de interface van de televisie rechtstreeks op je iPhone toont. Hierdoor kun je de Apple TV directer vanaf je iPhone bedienen.


In de Apple TV-app zie je dezelfde kanaaliconen die op de televisie worden getoond. Je start bijvoorbeeld de Netflix-app door op het kanaalicoon in de app te tappen. In een Apple TV-kanaal wordt de app-interface weer aangepast, zodat je de gehele Apple TV direct kunt bedienen. De app verandert in een tweede scherm terwijl je een video bekijkt, met bijvoorbeeld interessante weetjes over een film.

De vernieuwde applicatie zou twee modi hebben: Active Mode en Passive Mode. Zit je in Active Mode, dan heeft alles dat je in de app doet effect op de Apple TV. Tap op een kanaal en deze wordt gestart. In Passive Mode kun je vanuit de app op een Apple TV rondkijken zonder dat er iets op de tv gebeurt. Hiermee kun je dus door een filmbibliotheek neuzen zonder dat je een video op de tv onderbreekt.

Apple TV remote patent 2

Het Apple-patent werd in maart 2013 aangevraagd, maar is nu pas openbaar gemaakt. Sinds het patent werd ingediend is het echter angstvallig stil rond de Apple TV. Wellicht bewaart Apple het idee voor een nieuwe Remote-app voor een volgende Apple TV, die al lange tijd in geruchten voorbijkomt. De plannen voor de nieuwe Apple TV zouden zijn doorgeschoven naar 2015. Nederlandse omroepen kijken hier reikhalzend naar uit.

Het moge duidelijk zijn: Apple is druk aan het nadenken over slimme toepassingen voor de televisie. Eerder dit jaar hoorden we bijvoorbeeld over een slim zapsysteem voor de Apple TV of iTV. Hiermee zou teen televisie bijvoorbeeld na het journaal op NPO 1 automatisch overschakelen naar het nieuws op RTL 4, omdat je hebt aangegeven alleen nieuwsprogramma’s te willen zien.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.