Apple A9

‘Samsung krijgt ook opdracht voor A9-processor’

Ondanks de rivaliteit tussen Apple en Samsung, mag Samsung naar verluidt toch de A9-chip voor de toekomstige iPhones en iPads maken.

a9 chipDe A8-chip in de iPhone 6 is nog maar net verschenen, maar het lijkt er nu al op dat Samsung de A9-processor voor de volgende iPhone mag gaan maken. Dit impliceert Samsung-topman Kim Ki-nam tegenover journalisten. Volgens hem zal Samsung meer winst gaan maken zodra ze nieuwe chips voor Apple zullen leveren.

Ondertussen vertellen bronnen aan ZDNet dat Samsung een contract heeft getekend om de A9 voor de volgende iPhone te maken. Deze A9-chip wordt vanaf eind dit jaar gefabriceerd met een 14-nanometerprocesor.

In augustus lekte naar buiten dat fabrikant TSMC de A9-chip zal maken. TSMC gaat in het begin van 2015 van start. Dit leek een domper voor Samsung, maar het lijkt er nu op dat beide bedrijven de toekomstige iPhone- en iPad-processor mogen fabriceren. Apple kiest vaker voor meerdere fabrikanten, om zo mogelijke productieproblemen te omzeilen. Op deze manier ligt de volledige verantwoordelijkheid niet bij één partij. Wanneer wij de A9 mogen gebruiken? Dat blijft nog even de vraag. Wij vermoeden dat de chip wellicht in de iPhone 7 (of 6s) en iPad Air 3 zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2014, 12:29
Categorie Geruchten
Onderwerp a9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.