ios-8-logo-groot

‘iOS 8.1 verschijnt op 20 oktober’

Apple gaat iOS 8.1 op 20 oktober beschikbaar stellen, zo melden bronnen. De iOS 8.1-update biedt dan gelijk ondersteuning voor Apple Pay.

ios-8-logo-grootApple gaat iOS 8.1 beschikbaar stellen op 20 oktober. Dit beweert Bank Innovation op basis anonieme bronnen. Dit is namelijk dezelfde datum waarop betaaldienst Apple Pay van start gaat. Dit is de eerste exacte datum die voor iOS 8.1 voorbijkomt.

We wisten al dat de update in oktober zou verschijnen: iOS 8.1 bevat namelijk verwijzingen naar Apple Pay, een betaaldienst die Apple in oktober beloofde uit te brengen. Apple Pay is eerst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Een precieze datum voor iOS 8.1 was alleen nog niet bekend. 20 oktober klinkt geloofwaardig: dit is ook een maandag, dezelfde werkdag waarop iOS 7.1 eerder dit jaar beschikbaar kwam.

iOS 8.1 bevat naast ondersteuning voor Apple Pay een aantal kleine verbeteringen. De camerarol keert in de update weer terug en Apple heeft Touch ID-ondersteuning voor de nieuwe iPads toegevoegd. Dat laatste is opmerkelijk aangezien de nieuwe iPads nog aangekondigd moeten worden.

Op het moment is Apple iOS 8.1 druk aan het testen. Eerder deze week verscheen een eerste betaversie. Deze beta is beschikbaar voor ontwikkelaars en goedgekeurde testers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2014, 16:54
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, ios 8.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.