Nieuwe Apple TV draait inderdaad op iOS 4.1

De nieuwe Apple TV is onderweg naar klanten en de firmware staat online. Daarbij blijkt dat de Apple TV inderdaad op iOS draait.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple tv handApple heeft vannacht de firmware voor de nieuwe Apple TV alvast klaargezet op de servers. Daarbij blijkt wat al werd vermoed: de nieuwe Apple TV draait op iOS 4.1 en de firmware is dan ook als .ipsw-bestand te downloaden. Dat was voor het iPhone Dev Team reden om meteen te gaan kijken of de jailbreakmethode SHAtter ook voor de firmware van de Apple TV werkt. En inderdaad: SHAtter blijkt de Apple TV iOS-keys te kunnen ontsleutelen. Dat opent de deur voor het installeren van apps op de nieuwe Apple TV.

Ondanks geruchten over een mogelijke vertraging van de Apple TV blijkt het apparaatje toch snel te worden geleverd. Klanten die de nieuwe Apple TV hadden besteld zijn inmiddels via e-mail op de hoogte gebracht dat hun aankoop binnenkort op de deurmat ligt.

apple tv ios

De compactere Apple TV werd op 1 september aangekondigd, met de belofte dat het over 4 weken in de winkel zou liggen. Die belofte heeft Apple gehaald, ook al ontstonden er vorige week geruchten dat Apple de lancering zou uitstellen naar medio oktober. De vermoedelijke bron van dat gerucht was een e-mailtje van Apple zelf, waarin ze aankondigden dat mensen die voor extra snelle levering hadden gekozen, de extra bezorgkosten kregen teruggestort.

Apple_TVIn Nederland is de Apple TV niet leverbaar. Wel kun je bij de Britse Apple Store voor £99 het apparaatje aanschaffen. De Britten moeten echter twee weken extra wachten: terwijl de Amerikanen een leverdatum van 30 september of 1 oktober op hun e-mailbevestiging hebben staan, geldt voor de Britten een leverdatum van 8 oktober.

De nieuwe Apple TV is zwart en compacter dan het vorige model. Er zit geen harddisk in, omdat de bedoeling is dat je alle content streamt of huurt. De verkoop en huur van tv-programma’s en films is in Nederland echter nog niet gestart.

De nieuwe firmware is te vinden op de servers van Apple: AppleTV2,1 Firmware (Build 8M89)

ios apple tv

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2010, 19:28
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, ios 3, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.