Nieuw App Store-algoritme helpt bij tikfouten

De App Store heeft een nieuw zoekalgoritme, waardoor je ook apps vindt als je een tikfout maakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 App StoreEen nieuw algoritme in de App Store zorgt ervoor dat je sneller een app vindt als je een tikfout hebt gemaakt. Dit heeft TechCrunch vernomen van niet nader genoemde bronnen. Op deze manier moet het een stuk makkelijker zijn voor apps met een moeilijke naam om gevonden worden. Data van zoekbedrijf SearchMan toont aan in hoeverre dit nieuwe algoritme zijn werk doet. Zocht je in maart 2013 naar ‘hotwls’ in plaats van ‘hotels’, dan kreeg je nul zoekresultaten te zien. Nu kun je rekenen op 2.200.

Volgens SearchMan kun je rekenen op niet meer dan 2.200 resultaten bij een verkeerd gespelde term. Deze limiet bestaat niet voor goed gespelde zoektermen. In onderstaande tabel doet SearchMan een greep uit het onderzoek.

App Store tikfouten

App Store-onderzoeker Straply denkt niet dat het nieuwe spelfout-algoritme een groot effect zal hebben op de App Store. Toen zij een kijkje namen naar Angry Birds, bleek dat minder dan een procent van de zoektermen een tikfout bevatte. Wellicht iets dat te danken is aan voorzichtig App Store-gebruik: je moet eerst op de bevestigingsknop drukken voordat een foutgetikte term wordt verstuurd.

In juni 2012 was er ook al sprake van een paar tweaks in het zoekalgoritme van de App Store, waardoor populaire apps bij bepaalde zoektermen beter naar voren kwamen. Toen werd gedacht dat de aanpassingen waren uitgevoerd door Chomp, een App Store-zoekdienst die eerder door Apple werd overgenomen. Sinds de overname lijkt het team van Chomp namelijk te zijn geïntegreerd in Apple’s App Store-team. De Chomp-app waar het bedrijf voor de overname aan werkte is al een tijdje niet meer beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:59
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.