Grand Theft Auto: San Andreas in december voor iOS beschikbaar

Grand Theft Auto: San Andreas zal in december voor iOS verschijnen. De game ondersteunt de nieuwe iOS 7-gamecontrollers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Grand Theft Auto San AndreasGrand Theft Auto: San Andreas zal vanaf december beschikbaar zijn voor de iPhone, iPad, iPod touch en een selectie andere smartphones en tablets. Dit heeft Rockstar Games bekendgemaakt. Het betreft een opgepoetste port van het origineel, zoals ook het geval was bij de mobiele versies van Grand Theft Auto III en Grand Theft Auto: Vice City. Eén nieuwe toevoeging moet de iOS-versie van San Andreas alleen nog iets interessanter maken: de game ondersteunt de nieuwe Made for iOS-controllers voor iOS 7. Dit betekent dat je San Andreas met fysieke knoppen kunt spelen, mits je één van de controllers van Logitech of Moga in huis hebt.

Eerdere iOS-versie van Grand Theft Auto speelde je met virtuele knoppen, iets waar lang niet iedereen even blij van werd. De toevoeging van controller-ondersteuning zorgt ervoor dat de game in theorie op dezelfde wijze kan worden gespeeld als het origineel, maar je moet dan wel aardig in de buidel tasten: de eerste iOS 7-controllers kosten rond de 100 euro.

Rockstar belooft vooral de beelden in de game flink op te poetsen met behulp van ondermeer verbeterde schaduwen. Ook is het in de nieuwe versie van de game mogelijk om verder de wereld in te kijken, waardoor je ook op een grotere afstand gebouwen zult zien staan. 3D-modellen van personages zijn ook verbeterd.

Grand Theft Auto: San Andreas verscheen origineel voor de PlayStation 2 in 2004. In de game speel je CJ, een crimineel in de jaren ’90 die al snel in een groot misdaadverhaal wordt opgeslokt. Leuk, maar zeker niet het grootste punt in de game. Net als in voorgaande Grand Theft Auto-spellen krijg je in San Andreas namelijk ook een gigantische stad voorgeschoteld, waar jij als speler vrij mag door bewegen.

Downloaden: Grand Theft Auto III (€4,49, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Grand Theft Auto: Vice City (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:59
Categorie Uncategorized
Onderwerpen gamecontroller, gamepad, grand theft auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.