Reacties voor: Nexar: slimme dash cam-app neemt alleen op als het nodig is

Nexar wil je iPhone in een slimme dash cam veranderen, en neemt alleen video op als er zich een potentieel gevaarlijke situatie voordoet. Hierdoor voorkom je dat je zelf door videomateriaal moet zoeken.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Blijft alleen nog de grootste nadeel staan.
    Je kunt niets anders doen op de telefoon.

    Gebruik je navigatie via je telefoon dan heb je hier niets aan omdat de App niet op de achtergrond draait. Zou je beter sygic kunnen gebruiken met de extra aankoop van de blackbox.

  2. Ik ben wel benieuwd naar het verdienmodel als het helemaal gratis is.

  3. En ik ben heel nieuwsgierig waarom je per se of met je Facebook moet inloggen of je telefoonnummer moet geven…..

  4. “Dit kan iemand zijn die je rechts inhaalt”
    Uhmm, rechts inhalen is gewoon toegestaan in Amerika hoor, daar kennen ze het principe van “Stay in your lane” (blijf zolang mogelijk op dezelfde baan rijden).
    En dat mogen ze hier ook wel eens gaan invoeren, rijdt veel rustiger dan iedere keer heen en weer slingeren om iemand in te halen.

  5. Net getest, doet het prima als dashcam, maar alle fancy waarschuwingen (zoals bij een harde remactie) doen het niet of de feature is nog niet live. Jammer dat dat niet in dit artikel vermeld stond. Jullie hebben ‘m wel op de weg getest neem ik aan?

  6. @Freaky: Maar de navigatie app kan meestal wel in de achtergrond draaien. Google Maps en Apple Kaarten in ieder geval wel en die geven je via notificaties aanwijzingen.

  7. Heb je niet veel aan. Dashcams hebben meestal een veel wijdere (groot)hoek en brengen dus een veel groter deel van het verkeer om je heen in beeld dan deze app kan. Ik heb ooit een systeem gezien met een groothoek-opzetstuk voor de iPhone. Dat zou in ieder geval één probleem oplossen.

    Zit je nog altijd met de lichtsterkte. ‘s Avonds en ‘s nachts zie je te weinig detail óf (bijvoorbeeld) overbelichte kentekenplaten. Niet doen dus, het lijkt nuttig, maar doet niet goed wat het moet.

  8. Over iPhone-houders-die-de-lens-vrijhouden gesproken: welke komen er dan in aanmerking?

  9. Nexar staat dus altijd aan, maar neemt niet altijd op.

    Ik heb liever dat ‘ie dat wel doet. Zeker na een akkefietje dat ik laatst midden in Amsterdam had, waar iemand mij uit de auto wilde trekken (maar daarin gelukkig werd gehinderd door degene achter mij).

    Daarnaast mag die verificatie-SMS ook wel wat sneller binnenkomen; ik wacht al 2 uur hierop…

  10. @Bram: Ik gebruik het systeem van Quad Lock hiervoor.

  11. Origineel geplaatst door Mark
    “Dit kan iemand zijn die je rechts inhaalt”
    Uhmm, rechts inhalen is gewoon toegestaan in Amerika hoor, daar kennen ze het principe van “Stay in your lane” (blijf zolang mogelijk op dezelfde baan rijden).
    En dat mogen ze hier ook wel eens gaan invoeren, rijdt veel rustiger dan iedere keer heen en weer slingeren om iemand in te halen.

    True, in het begin is dat wat apart, en heb je continu het vermoeden dat zodra iemand jouw rechts inhaalt geïrriteerd naar je zal kijken, wat dus totaal niet gebeurd :).

    Rijd heel fijn, rustig.

  12. Op zich wel een leuk idee om eens te experimenteren, maar eigenlijk is een iPhone of welke andere smartphone dan ook niet geschikt om als dashcam gebruikt te worden.

    Redenen:
    – De kijkhoek is niet groot genoeg (geen wijdhoeklens)
    – Geen loop recording functie (als het geheugen vol is dien je deze zelf steeds handmatig te wissen)
    – Geen G-sensor (bij een ongeluk worden beelden niet veiliggesteld)
    – Geen goede montagemogelijkheden.

    En verder kun je je telefoon natuurlijk helemaal niet gebruiken tijdens het rijden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.