Nexar dash cam-app iPhone

Nexar: slimme dash cam-app neemt alleen op als het nodig is

Nexar wil je iPhone in een slimme dash cam veranderen, en neemt alleen video op als er zich een potentieel gevaarlijke situatie voordoet. Hierdoor voorkom je dat je zelf door videomateriaal moet zoeken.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Nexar dash cam-app iPhone

Met een camera op het dashboard van je auto weet je zeker dat je bewijs op video hebt als je ooit in een verkeersongeval terecht komt. Er zijn verschillende manieren om je iPhone in zo’n camera te veranderen, zoals met Road Watcher en het nieuwe Nexar. Nexar onderscheidt zich door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, zodat de camera-app alleen video opneemt als er een potentieel gevaarlijke situatie ontstaat.

Om Nexar (link) te gebruiken zul je verplicht moeten inloggen. Dit kan via je Facebook-account, of door je telefoonnummer door te geven en een SMS-code in te vullen. Uiteraard heeft de app ook toegang tot je camera, locatiegegevens en microfoon nodig, zodat het verkeer opgenomen kan worden.

Nexar onderscheidt zich door kunstmatige intelligentie

Nexar benut kunstmatige intelligentie (AI) om de bestuurder waarschuwingen te geven die ongelukken kunnen voorkomen. Mocht het toch tot een botsing komen, dan bundelt de app automatisch alle gegevens voor het geval je ze nodig hebt. Nexar staat dus altijd aan, maar neemt niet altijd op.

Nexar gebruikt kunstmatige intelligentie om informatie door te geven.

Eran Shir, CEO van Nexar, schrijft op Producthunt dat de app vier maanden getest is in San Francisco. Daar is onderstaande videocompilatie van gemaakt, die goed laat zien hoe er pas een video wordt gestart als er een potentieel gevaarlijke situatie zich voordoet. Dit kan iemand zijn die je rechts inhaalt, een voetganger die plotseling oversteekt of een motorrijder die tussen auto’s door weeft.

Ook als je achter het stuur zit kun je bepaalde functies van Nexar gemakkelijk handmatig activeren. Door een keer op het scherm te tikken neem je direct met de achterste camera van je iPhone een video op, terwijl je de frontcamera activeert door het scherm met twee vingers in te drukken. Veeg van rechts naar links om je geschiedenis met ritten en incidenten in te zien.

Nexar laat je (nog) niet handmatig wissen

Nexar is volledig gratis en bevat bovendien geen in-app aankopen. Bovendien gaat Nexar slim om met het geheugen van je iPhone, zodat je nooit tijdens het rijden een melding krijgt dat je geen video meer kunt opnemen. Dit doet Nexar door oude video’s te overschrijven, al is er op het moment van schrijven nog geen mogelijkheid om handmatig ouder materiaal te wissen.

Erg vervelend, al belooft Nexar dat een update dit zeer binnenkort verhelpt. Ook zul je de iPhone met een oplaadkabel aan je auto moeten koppelen, want omdat de app alle sensors (inclusief GPS) benut, trekt Nexar je batterij in rap tempo leeg. Houd er bovendien rekening mee dat je een iPhone-houder voor in de auto nodig hebt die de cameralens vrijhoudt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2016, 16:03
Categorie Apps
Onderwerpen auto, camera, dashboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.