MacBook iPhone met vrouw

iOS 9.3 geeft meer details over persoonlijke hotspot*

In iOS 9.3 zie je bij de persoonlijke hotspot voortaan het batterijniveau en de snelheid (3G of 4G) van de iPhone die de netwerkverbinding deelt.

Bij gebruik van een persoonlijke hotspot (tethering) kun je het resterende batterijniveau en de netwerkverbinding (3G of 4G) zien. Je moet daarvoor wel zijn ingelogd op eigen als je gebruik maakt van de persoonlijke hotspot.

Batterijniveau hotspot in iOS 9.3

Persoonlijke hotspot met batterijniveau en netwerksnelheid

Als je de dataverbinding wilt gebruiken van een ander apparaat, bijvoorbeeld op je iPad internetten via je iPhone-databundel, dan gebruik je daarvoor de persoonlijke hotspot. In de beta’s van iOS 9.3 kun je voortaan zien hoe goed de netwerkverbinding is (3G of 4G) en of de batterij het nog lang volhoudt. Een groen staafje geeft aan hoeveel ‘prik’ er nog in de batterij zit.

Batterijniveau hotspotOp de afbeelding hiernaast kun je zien hoe de weergave in iOS 9.2.1 en eerder was: je ziet alleen dat je verbinding hebt gemaakt met de hotspot, maar je weet niet of de verbinding snel is en of de batterij van de iPhone bijna leeg is.

Bij de meeste telecomproviders is de schakelaar voor persoonlijke hotspot sinds 2012 aanwezig. Je bepaalt zelf of je er gebruik van maakt. Het is ideaal als je voor je iPad of laptop geen aparte databundel wilt aanschaffen, omdat je er maar incidenteel gebruik van maakt. Heb je een ruime databundel op de iPhone, dan kun je die op meerdere apparaten beschikbaar stellen, ook aan vrienden die slecht bereik hebben of zelf door hun databundel heen zijn. Uiteraard ben je wel sneller door je eigen databundel heen. Het delen van je databundel op meerdere toestellen wordt ook wel tethering genoemd. Een alternatief is om meerdere simkaarten op één abonnement aan te vragen. T-Mobile biedt bijvoorbeeld die mogelijkheid met de optie T-Mobile MB-verdeler.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2016, 11:34
Categorie iOS
Onderwerpen hotspot, ios 9.3, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.