New York Times heeft bewijs voor Google Phone

In een bericht dat inmiddels 10 dagen oud is, bevestigt de New York Times het bestaan van de Google Phone. Belangrijk nieuws, want de NYT heeft fact-checkers in dienst en tolereert geen geruchten. Andere aanwijzingen zijn te vinden in vacatures, een concept-ontwerp en het inhuren van een Sidekick-ontwikkelaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google phone concept“Het staat in de krant, dus het is waar.” Dat is wat Gizmodo concludeert na het lezen van dit artikel in de New York Times. De bijna even legendarische Wired gelooft het ook en beroept zich op het feit dat de NYT een strikt beleid rond fact-checking heeft, dat geruchten en vermoedens buiten de deur houdt.

Eén zin vormt met name het bewijs:

Google has gone so far as to build a prototype phone with its own software inside, according to one person who has seen it.

Het artikel in de NYT verscheen al ruim een week geleden, maar pas nu valt het iemand op. Er zijn de afgelopen dagen wel wat meer geruchten over de Google Phone verschenen, zoals een mock-up van een concept-telefoon, een vacature waarin Google een hardware-productmanager zoekt en de uitspraak van Google CEO Eric Schmidt dat mobiele telefoons de volgende uitdaging voor zoektechnologie zijn. Google versterkte de mobiele business unit al met Andy Rubin, maker van de Sidekick en voormalig Apple-medewerker Maar tegelijk liepen er ook mensen weg: de mensen van het sociale SMS-netwerk DodgeBall, die Google in mei 2005 overnam, stapten op omdat Google er na de aanschaf niets mee doet en de dienst inmiddels is ingehaald door Twitter en Jaiku.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:28
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.