Apple krijgt groene appeltjes kado

Persbericht: “Greenpeace gaat groene appeltjes uitdelen bij het hoofdkantoor van Apple in Bunnik. De milieuorganisatie wil graag dat het bedrijf groenere producten gaat maken, zonder gevaarlijke stoffen. De medewerkers van Apple krijgen een groen appeltje met een boodschap voor Steve Jobs over de ernstige vervuiling die hun computers en mobieltjes veroorzaken in ontwikkelingslanden.” Huh, zeg […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Greenpeace appels voor ApplePersbericht: “Greenpeace gaat groene appeltjes uitdelen bij het hoofdkantoor van Apple in Bunnik. De milieuorganisatie wil graag dat het bedrijf groenere producten gaat maken, zonder gevaarlijke stoffen. De medewerkers van Apple krijgen een groen appeltje met een boodschap voor Steve Jobs over de ernstige vervuiling die hun computers en mobieltjes veroorzaken in ontwikkelingslanden.”
Huh, zeg dat nog eens? Apple-mobieltjes in ontwikkelingslanden? Verdorie, zijn ze ons wéér voor, daar in Afrika!

Het uitdelen van groene appels vindt morgen, woensdag 2 mei 2007, plaats van 7:30 tot 10:00 uur bij het kantoor van Apple Benelux, Kosterijland 42 in Bunnik. Op een groot scherm voor de deur van het Apple-kantoor zijn beelden te zien van de milieuproblemen die afgedankte computers in ontwikkelingslanden veroorzaken. Ook zijn er ‘creatieve uitingen’ te zien van Apple-fans die de campagne van Greenpeace steunen.

Begin april kwam Apple erg slecht uit een vergelijkende test van Greenpeace: Apple stond op de laatste plaats en heeft sinds vorig jaar geen verbeteringen in het milieubeleid doorgevoerd. De Macs bevatten teveel gevaarlijke stoffen, zoals broomhoudende vlamvertragers en PVC. Wanneer de producten worden afgedankt, gaan ze vaak naar arme landen, waar ze met de hand uitelkaar worden gehaald door mannen, vrouwen en kinderen, die daarbij blootstaat aan de gevaarlijke stoffen. Andere electronicaproducenten deden wel iets aan het groener maken van hun producten.

Greenpeace heeft voor de campagne tegen Apple-vervuiling ook een website gemaakt: www.greenmyapple.org/nl. Meer dan 30.00 Apple-fans hebben Steve Jobs een oproep gestuurd, waarin ze hem vragen om het milieubeleid te verbeteren. Op 10 mei houdt Apple in Cupertino een algemene aandeelhoudersvergadering, waarin Jobs verantwoording moet afleggen over het beleid van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:32
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.