NetSpot voor de Mac analyseert je Wi-Fi-netwerk.

Met NetSpot voor Mac analyseer je je eigen Wi-Fi-netwerk en netwerken om je heen

Heb je problemen met je Wi-Fi-netwerk of last van een beperkt bereik? Met NetSpot voor de Mac analyseer je je eigen netwerk en bekijk je de netwerken om je heen. Zo zie je waar je in huis het beste en slechtste bereik hebt.

NetSpot voor de Mac analyseert je Wi-Fi-netwerk.Niemand zit te wachten op een slome internetverbinding of een beperkt Wi-Fi-bereik. NetSpot is een handig gratis programma voor de Mac waarmee je niet alleen je eigen Wi-Fi-netwerk kan analyseren, maar ook de netwerken om je heen kan bekijken. NetSpot is met beperkte functies gratis te gebruiken, maar dat zal voor de meeste mensen meer dan voldoende zijn.

Netwerk analyseren met NetSpot

Zodra je NetSpot opent, zie je in het Discover-gedeelte direct een overzicht van alle Wi-Fi-netwerken om je heen. In deze weergave zie je niet alleen de namen van de verschillende netwerken, maar ook zaken als de frequentie (2,4GHz of 5GHz), het type beveiliging en signaalsterkte. Ook handig om te weten zijn de kanalen die de verschillende netwerken gebruiken. Hierdoor zie je in een oogopslag of de netwerken wat betreft kanalen met elkaar overlappen.

De kracht van NetSpot komt pas echt naar voren in het Survey-gedeelte. Hier geeft het programma een complete analyse van je eigen netwerk en zie je via een kaart van bijvoorbeeld je woning hoe het bereik van je netwerk verdeeld is. Dit wordt handig aangegeven met verschillende kleuren, zodat je een goed beeld krijgt van de status van jouw Wi-Fi-netwerk. Exacte instructies over het uitvoeren van een survey vind je op de website.

NetSpot is gratis te downloaden vanaf de website van de ontwikkelaar. Met de gratis versie analyseer je één zone per project, bijvoorbeeld een etage in je woning. Ook kun je de gegevens van de Discover-mode niet exporteren, terwijl dat met de betaalde versie wel kan. Deze betaalde versie kost $149, terwijl een nog uitgebreidere versie voor bijvoorbeeld grote bedrijven $499 kost. Deze laatste versie heeft ongelimiteerde opties, maar voor het huis-tuin-en-keuken-netwerk is de gratis versie meer dan voldoende.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.