Netflix in HDR op de iPhone.

Netflix voert prijsverhoging voor bestaande abonnees door

Netflix verhoogt de prijzen met 10%, ook voor bestaande gebruikers. Een Standaard-bundel kost voortaan €10,99 per maand, zodat Netflix meer geld heeft om eigen series te maken.

Netflix heeft de prijzen verhoogd, ook voor bestaande klanten. Standaard-abonnees betalen in het vervolg €10,99 per maand in plaats van €9,99, een prijsverhoging van 10 procent. Voor Premium-klanten gaat de prijs zelfs met twee euro omhoog naar €13,99 per maand. De prijsverhoging geldt niet alleen voor Nederland, maar ook voor andere landen.

Update 20 november 20:25: Netflix is begonnen met het informeren van klanten over de nieuwe prijzen. In twee mails worden abonnees op de hoogte gebracht van de wijziging van het desbetreffende abonnement en wordt de prijswijziging bevestigd. Ook in de Netflix-app wordt de nieuwe abonnementsprijs in een pop-up weergegeven.

Netflix prijsverhoging voor bestaande klanten.

Wanneer de prijswijziging bij jou in gaat, verschilt per factuurdatum. Je ontvangt de mail van de bevestiging een maand voor de eerstvolgende factuur. Voor de meeste klanten zal gelden dat de factuur van december voor het eerst de hogere prijs hanteert. Nieuwe abonnees moesten al kiezen voor de nieuwe prijzen.

Prijsverhoging bij Netflix

Alleen het Basic-abonnement van €7,99 blijft hetzelfde in prijs. Alle andere bundels gaan in prijs omhoog, zowel voor nieuwe als voor bstaande klanten. Met de Standaard-bundel (nu €10,99) kijk je films en series op twee apparaten tegelijk, eventueel in HD. Wil je op vier schermen tegelijk kijken in Ultra HD, dan betaal je €13,99 per maand. Vanaf 19 oktober kun je een e-mail verwachten waarin de prijsverhoging wordt aangekondigd. Je hebt dertig dagen de tijd om de wijziging te accepteren of over te stappen naar een andere bundel. Opzeggen kan ook.

Het is voor de eerste keer in twee jaar dat Netflix de prijzen verhoogt. Volgens AP verhoogt Netflix de prijzen om meer winst te kunnen maken en meer geld uit te kunnen geven aan eigen tv-series zoals House of Cards, Orange Is The New Black, Stranger Things en The Crown. Dankzij deze series heeft Netflix veel Emmy’s en andere prijzen verdiend, wat tot een flinke groei in het aantal gebruikers heeft geleid. De prijsverhoging zorgt er wellicht voor dat het aantal gebruikers wat minder snel groeit, maar dat Netflix wel z’n kas kan spekken. Dit jaar geeft Netflix naar schatting 6 miljard dollar uit aan eigen series. Andere bedrijven zijn ook druk bezig met eigen content, zoals Apple, Facebook, Amazon, Hulu en YouTube.

Volgens Netflix is de prijsverhoging terecht vanwege de betere service en extra functies zoals het downloaden van films naar je smartphone, zodat je offline kunt kijken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 20 november: Bestaande abonnees zijn op de hoogte gebracht van de prijsverhoging van Netflix.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2017, 20:30
Categorie Diensten
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.