Netflix verhoogt abonnementsprijs in Nederland naar 8,99 euro

Netflix heeft de prijzen voor nieuwe klanten verhoogd naar €8,99 per maand. Dat blijkt uit een e-mail aan bestaande klanten, die voorlopig €7,99 blijven betalen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

netflix-ipad-iphoneNetflix heeft de abonnementsprijzen in Nederland en andere Europese landen verhoogd van €7,99 naar €8,99. Dat blijkt uit een e-mail aan klanten. Klanten krijgen te horen, dat ze als bestaand lid de komende twee jaar niet met prijsverhogingen te maken zullen krijgen. Voor overige klanten gaat de prijs met een euro omhoog. Volgens Netflix heeft dat ermee te maken dat het bedrijf nieuwe films en series wil toevoegen. De prijsverhoging zat er al aan te komen, omdat Netflix tijdens de presentatie van kwartaalcijfers vorige maand liet doorschemeren dat er mogelijk aan de prijzen zou worden getornd. Netflix is sinds september 2013 beschikbaar in Nederland. De content is te bekijken op de Apple TV en via de Netflix-app voor iPhone en iPad.

In januari verhoogde Netflix de prijzen in Ierland al met €1. Het was een voorzichtige test om te kijken of een drama zoals in 2011 zou kunnen worden voorkomen. In 2011 maakte Netflix CEO Reed Hastings de fout van zijn leven door de prijzen met zo’n 60 procent te verhogen en de DVD-verhuur af te splitsen. Het bleek de slechtste beslissing uit zijn carriere: 800.000 klanten stapten op en de beurskoers van Netflix daalde met 77 procent.

Nu pakt Netflix het wat voorzichtiger aan, met een prijsverhoging van slechts één euro. In april werd de prijsverhoging al voorzichtig in de week gelegd bij de investeerders en klanten, zonder details te geven. Wel beloofde Netflix dat bestaande klanten nog “een riante tijd” van hun huidige abonnementsprijs konden blijven genieten. Er is wel iets veranderd ten opzichte van 2011: momenteel heeft Netflix 48,6 miljoen abonnees en kreeg er afgelopen kwartaal 1,5 miljoen bij. Het opstappen van 800.000 klanten zou vandaag de dag nauwelijks meer opvallen. Netflix verwacht juist extra klanten te kunnen trekken dankzij het WK Voetbal. Concurrent HBO heeft ondertussen al 130 miljoen klanten, maar Netflix is vastbesloten om dat gat te dichten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2014, 15:49
Categorie Diensten
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.