Netflix verhoogt abonnementskosten in Nederland

Het standaardabonnement van Netflix wordt in Nederland een euro duurder per maand. Huidige klanten hebben er een jaar lang geen last van. De andere twee abonnementen houden dezelfde prijs.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Netflix Apple TV

Het Standaardabonnement van Netflix is voor de tweede keer iets duurder geworden in Nederland en België. Per maand ben je er één euro meer aan kwijt.

De prijs van dit abonnement gaat daardoor omhoog van €8,99 naar €9,99 per maand. Mensen die al een Standaardabonnement hebben afgesloten bij Netflix komen goed weg: zij kunnen nog een jaar lang gebruik maken van het oude tarief. Een tipgever laat aan ons weten dat de prijsverhoging ook in België van kracht is.

Van €7,99 naar €9,99

In 2013 was je voor het Standaardabonnement €7,99 per maand kwijt in Nederland. Deze prijs ging in 2014 omhoog naar €8,99 en daar wordt nu dus nog een euro bij opgeteld.

Netflix-Abonnement

Gek genoeg is het Standaardabonnement het enige lidmaatschap dat duurder wordt. Het instapabonnement (waarmee je content in sd kijkt) blijft €7,99 per maand en het Premium-abonnement (met ultra hd-content) blijft steken op €11,99.

In een e-mail laat Netflix weten dat de prijsverhoging nodig is om films en series van hoge kwaliteit aan te kunnen blijven bieden. Netflix maakt steeds meer eigen content, wat direct samenhangt met de hogere abonnementskosten.

Bedankt Kristof

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2015, 11:20
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen nederland, netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.