netatmo-home-welcome

Netatmo Welcome: nieuwe beveiligingscamera houdt ook je gezin in de gaten

De Netatmo Welcome is een beveiligingscamera voor thuis, met gezichtsherkenning. Zo hou je het komen en gaan van alle gezinsleden in de gaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Netatmo heeft met de Netatmo Welcome een beveiligingscamera met gezichtsherkenning uitgebracht. Via de bijbehorende app (en straks ook via de Apple Watch!) kun je op elk moment zien wie er thuis is en eventueel een alarm laten afgaan. Eigenlijk is dat heel slim: de camera herkent de vaste huisgenoten en weet dus meteen wanneer er een vreemd gezicht rondloopt. De Netatmo Welcome is gericht op consumenten en pakt het zo eenvoudig mogelijk aan: het werkt plug-and-play.

netatmo-home-welcome

Update 25 maart: we hebben ook een Netatmo Welcome review.

Alle gezinsleden moeten even voor de camera komen, zodat de Netatmo Welcome weet hoe ze eruit zien. Je kunt daarna voor elke persoon instellen, of de app een notificatie moet geven. Dat kan natuurlijk ook twijfelachtige controle oproepen: als ouder kun je precies zien wanneer de kinderen thuis zijn en of de schoonmaakster niet te laat binnenkomt. Via de app zie je steeds wie er thuis is.

Je kunt de video’s die de camera heeft gemaakt ook via de app bekijken. Alles gebeurt lokaal en de beelden worden alleen opgeslagen op een lokaal SD-geheugenkaartje, zodat je niet bang hoeft te zijn dat boeven ondertussen kunnen meekijken. Maar bij het streamen van de beelden vanaf dat SD-kaartje naar de iPhone is er natuurlijk wel een beveiligingsrisico. De verbinding is versleuteld met AES 256 bit).

netatmo-welcome-camera-iphone-app

Extra sensoren voor Netatmo Welcome

Optioneel kun je de Netatmo Welcome uitbreiden met allerlei sensoren, die je aan deuren, ramen of brievenbus kunt vastmaken. Zij registreren beweging en acties, zoals kloppen op de deur. Als bezitter van een Netatmo Welcome krijg je dan een notificatie dat er post is of dat er iemand aan de deur is. De camera zelf ziet eruit als het Netatmo-weerstation, maar dan in een gouden kleur. Het Netatmo-weerstation kun je trouwens automatiseren met IFTTT; in welke mate dat bij de Netatmo Welcome mogelijk is, is nog even wachten. Maar we zien wel allerlei toepassingen: als persoon X thuiskomt gaat automatisch de koffiemachine aan en als persoon Y thuiskomt gaat de verwarming iets hoger.

netatmo-welcome-tags

De 5-megapixelcamera van de Netatmo Welcom kan onder een hoek van 130 graden beelden opnemen in een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een framerate van 30 beelden per seconde. Speciale infrarood-ledlampjes zorgen ervoor dat je ook bij schemering nog goede beelden krijgt. En wil je meeluisteren wat er thuis gebeurt, dan heeft de Netatmo een ingebouwde microfoon. Wat ons betreft het ideale spionage-gadget om je gezin in de gaten te houden.

De Netatmo Welcome komt in het tweede kwartaal van 2015 op de markt voor een nog niet officieel gemaakte prijs. De camera is momenteel te zien op de consumentenelektronicabeurs CES 2015 in Las Vegas.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2016, 13:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, netatmo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.