Schiphol iOS app icon

Schiphol iOS-app krijgt redesign

De Schiphol-app heeft een compleet nieuw design gekregen, speciaal ontworpen voor iOS 7 en iOS 8. Daarmee is de gele bovenbalk verdwenen.

De Schiphol-app voor iPhone heeft een compleet redesign gekregen in de laatste update. Hierdoor sluit de app voortaan beter aan op het uiterlijk van iOS 7 en iOS 8. De gele bovenbalk is verruild voor een witte variant, die overgaat in de tevens witte statusbalk.

Schiphol iOS app nieuw 4.0Schiphol iOS app oud
Links/boven de vernieuwde app, rechts/onder het oude ontwerp.

Hoewel het ontwerp van de Schiphol iPhone-app is vernieuwd, heeft de luchthaven zijn app nog niet aangepast voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Hierdoor wordt de app op iPhone 6-schermen uitvergroot getoond. De statusbalk bovenin is hierdoor ook groter dan in geoptimaliseerde iPhone 6-apps. Afgelopen jaar schreven we uitgebreid over grote, Nederlandse iOS-apps die nog niet voor de iPhone 6 zijn bijgewerkt.

Het nieuwe ontwerp is meteen ook de enige echt grote verandering in de Schiphol-applicatie. Er zouden ook een aantal functionele aanpassingen zijn gemaakt, maar deze zijn volgens de ontwikkelaar allemaal klein.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2015, 13:13
Categorie Apps
Onderwerp schiphol

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.