‘Nederlandse iPad-verkoop start op 23 maart middernacht’

De verkoop van de nieuwe iPad begint in Nederland al in de nacht van donderdag op vrijdag. Apple Premium Resellers en Media Markt zijn van plan om de winkels 's nachts te openen, om te beginnen met de iPad-verkoop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple store tentDe derde generatie iPad is vanaf vrijdag 23 maart in Nederland en België te koop. Maar moet je aan je baas vrij gaan vragen om overdag in de rij te kunnen staan? Dat lijkt niet nodig, want volgens bronnen komt de nieuwe iPad om middernacht al in de verkoop. Dat gebeurde afgelopen week in de VS overigens ook, waar filialen van supermarktketen Walmart de iPad al vanaf 0:01 verkochten. Wil je je iPad supersnel hebben, dan moet je in Nederland bij de Apple Premium Resellers zijn. Deze winkeliers zijn van plan om de iPad al meteen ná middernacht te gaan verkopen, al weten we niet of dat voor alle APR’s geldt. Ook de Media Markt zou van plan zijn om ‘s nachts al te beginnen met de iPad-verkoop. Dat lijkt uit bordjes in de winkel, waarop word aangekondigd dat de winkels donderdag om 23:59 open gaan voor de lancering van “een langverwacht product”. Dat kan niet anders dan de iPad zijn.


Wil je je iPad in de eerste officiële Nederlandse Apple Store kopen (aan het Leidseplein in Amsterdam), dan moet je waarschijnlijk wel tot 8:00 uur wachten. In alle landen waar de iPad afgelopen vrijdag in de verkoop ging, hield Apple zich zelf aan het tijdstip van 8:00 uur. Grote kans dus, dat de verkoop ook in de Nederlandse Apple Store pas om 8:00 uur begint.

iCentre bevestigt nachtverkoop, neemt geen reserveringen aan

Update: Inmiddels heeft winkelketen iCentre bekendgemaakt dat 5 van de 25 winkels om 0:00 uur open zullen gaan. Ook liet men weten dat het niet mogelijk zal zijn om voorafgaand aan de verkoop een iPad te reserveren. iCentre zou zijn overgenomen door Sabon FunDing, de investeringsmaatschappij van de 33-jarige Bob Ultee, die rijk werd met de zeepwinkels Sabon. De winkelketen liet via Twitter desgevraagd weten dat er wel gesprekken zijn, maar wilde niet bevestigen dat iCentre al is overgenomen.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 59 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.