Apple onthult vandaag plannen met 100 miljard dollar kasreserve

Apple gaat vandaag onthullen wat ze met de 100 miljard dollar kasreserve gaat doen. De kasreserve is al vaker ter sprake gekomen bij de bespreking van kwartaalcijfers, maar Apple zei geen haast te hebben om er een bestemming voor te vinden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple conference callApple heeft de afgelopen maanden op de beurs een groeispurt doorgemaakt. Maar niet alleen de aandeelhouders zijn daarvan rijk geworden, ook Apple zelf heeft inmiddels een gigantische hoeveelheid geld opgepot. Maar liefst 100 miljard dollar kasreserves is beschikbaar – geld dat Apple niet meteen nodig heeft. Vannacht heeft Apple aangekondigd dat er op maandag een conference call zal plaatsvinden, waarin de plannen met de 100 miljard dollar kasreserves worden bekendgemaakt. De aankondiging zal plaatsvinden om 6:00 uur ‘s ochtends Pacific Time en 9:00 uur ‘s ochtends Eastern Time, dus om 14:00 uur Nederlandse tijd*. Apple CEO Tim Cook en CFO Peter Oppenheimer zullen het gesprek aangaan.

De conference call is specifiek gericht op het bespreken van Apple’s beslissing wat er met de kasreserves moet gebeuren. Er zal niet worden gesproken over kwartaalcijfers of resultaten in het lopende kwartaal. En productnieuws hoeven we al helemaal niet te verwachten. Iedereen kan via Apple’s QuickTime-website meeluisteren naar het conferentiegesprek, dat meestal van matige audiokwaliteit is.

Tim Cook gaf eerder al tweemaal in het openbaar hints dat er werd nagedacht over de kasreserves, maar zei er ook bij het het geld niet in Apple’s zakken brandt. Het bedrijf maakte dan ook geen haast om er iets mee te gaan doen. Eén van de mogelijkheden is dat Apple dividend uitkeert aan aandeelhouders. Uiteraard zullen we het laten weten wanneer er interessant nieuws uit deze conference call komt.

Meer info en meeluisteren: Conference Call 19 maart 14:00 uur

* Ter info: omdat in de VS de zomertijd al is ingegaan is er momenteel een tijdsverschil van 5 uur met New York en 8 uur met San Francisco.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2012, 5:54
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.