apple pay betaling

Nederlandse banken zien Apple Pay wel zitten

Nederlandse banken werken graag met Apple samen aan de introductie van Apple Pay. ING staat zelfs te springen om het te introduceren.

apple pay betalingNederlandse banken willen best zakendoen met Apple. Zo staat de Rabobank open voor een gesprek met Apple over de nieuwe betaalmethode. Ook ING en ABN AMRO staan open voor een samenwerking. ING is zelfs blij dat Apple zich met mobiel betalen gaat bemoeien:

Net als bij contactloos betalen met de betaalpas wil ING met mobiel betalen een groot bereik, de beste klantervaring en een veilige oplossing bieden. De introductie van de iPhone 6 met ondersteuning van mobiel betalen biedt potentieel een groter bereik voor mobiel betalen. Dit is positief voor onze klanten, omdat dit leidt tot meer keuze.


In de Verenigde Staten, waar Apple Pay al van start is gegaan, heeft Apple geen moeite om banken te interesseren voor de betaalmethode. Maar ondersteuning van winkels is een ander verhaal. Rite Aid en CVS, de op één na grootste drogisterijketens, hebben betalingen van Apple Pay alweer geblokkeerd omdat ze liever meedoen aan een concurrerende betaalmethode, CurrentC. Die is minder goed beveiligd en is omslachtiger, maar houdt wel meer rekening met de belangen van winkeliers. Zo kunnen winkels uitgebreide klantdata ontvangen en analyseren.

Apple heeft inmiddels op de gebeurtenissen gereageerd door te zeggen dat Apple Pay een enorm succes is. In de eerste 72 uur werden meer dan 1 miljoen creditcards geactiveerd voor Apple Pay, verklapte Tim Cook in een vraaggesprek. Daardoor is Apple meteen de grootste aanbieder van mobiel betalen geworden.

Apple heeft volgens de Nederlandse banken nog geen contact met ze opgenomen om te praten over een samenwerking. In Nederland kunnen bezitters van een Amerikaanse creditcard al betalen met hun iPhone, op plaatsen waar contactloos betalen via NFC wordt aangeboden. Normaal gesproken gebruik je daar een contactloze betaalpas voor, maar met een iPhone werkt het ook, zoals bij Starbucks in Amsterdam werd aangetoond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2014, 12:15
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, nederland

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.