NBA ook te bekijken op Apple TV in Nederland

Het basketbalkanaal NBA is vanaf vandaag ook op Nederlandse Apple TV's te bekijken. Dit melden meerdere iPhoneclub-bezoekers.

Apple TV NBAMeerdere iPhoneclub-lezers vertellen ons dat het kanaal NBA nu te bekijken is op de Apple TV. Tot voorheen was het enkel mogelijk om het sportkanaal MLB op de Apple TV te openen in Nederland. Om basketbalwedstrijden via NBA te bekijken moet je wel extra betalen: je hebt een NBA-abonnement nodig dat je voor 200 euro kunt aanschaffen.


NBA lijkt op het moment nog niet voor iedereen beschikbaar. Zelf zagen we het kanaal op een Apple TV derde generatie met iOS 5.1, maar een iCulture forum-bezoeker Timosha kon er geen gebruik van maken op een Apple TV tweede generatie met iOS 5.0.1. Vermoedelijk verschijnt het nieuwe kanaal pas zodra je de laatste software-versie installeert. Heb je iOS 5.1 al, dan hoef je verder niks te doen. Eerder bleek al dat Apple zonder update nieuwe kanalen kan tonen: in oktober stelde Apple tijdelijk een kanaal beschikbaar waarmee je kon kijken naar het iPad mini-evenement. Niet alleen Nederlandse Apple TV-bezitters zien het kanaal verschijnen: Het Franse Igen zegt dat ook in Frankrijk de optie gebruikt kan worden.

Amerikaanse Apple TV-bezitters konden sinds vorig jaar al de Apple TV gebruiken om naar NBA-wedstrijden te kijken, maar in Nederland beperkte het aanbod zich tot het honkbalkanaal MLB. Aleen de hockeyzender NHL lijkt nu nog in het Nederlandse aanbod te ontbreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.