Mysterie rond nieuwe functies Google Maps in iPhone

Nieuwe foto's uit een AT&T-nieuwsbrief wijzen op nieuwe functies in Google Maps: een routeplanner en verkeersinformatie. Maar er zijn aanwijzingen dat de functies al aanwezig waren; ze waren alleen nog nooit gedemonstreerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Een nieuwsbrief van AT&T aan potentiële kopers van de iPhone bevat aanwijzigingen voor ‘nieuwe functies’ in Google Maps. Maar misschien zijn ze toch niet zo nieuw als wij denken… en zijn fanatieke reacties op de ontdekking wat overdreven.

De knoppen Map, Satellite en List waren eerder al door Steve Jobs gedemonstreerd tijdens MacWorld. Op de foto’s die AT&T nu rondstuurt zijn twee knoppen te zien: linksonder een knop met twee tegengestelde pijlen en rechtsonder een autootje. Daarmee zou je twee nog niet eerder getoonde functies gebruiken: een routeplanner en verkeersinformatie.

iphone mapsMaar sommige mensen denken dat de pijlen staan voor een functie om restaurants te zoeken. En dat kan kloppen, want op foto’s die een bezoeker van MacRumors eerder heeft gemaakt, stond linksonder een icoon van een vork en mes. Wie gelijk heeft valt nog te bezien, maar het is komisch om te zien hoe een kleine aanwijzing voor nieuwe functies zo’n ophef bij mensen teweeg brengt.

Te meer omdat routeplanning en verkeersinformatie al tijdens de keynote waren genoemd; ze waren alleen nog niet gedemonstreerd. En bovendien zijn de twee functies via de websiteversie maps.google.com al veel langer beschikbaar. Dat ze nu ook in de iPhone-versie van Google Maps verschijnen, was te verwachten. Jammer is wel, dat de verkeersinformatie nog niet in Nederland beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:36
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.