Reacties voor: Multitasking op de iPhone: via Expose in iPhone OS 4.0?

Apple zou volgens AppleInsider werken aan een oplossing voor multitasking op de iPhone. Daarbij wordt een Expose-achtige oplossing gekozen, waarbij je met tweemaal op de homeknop drukken tussen apps kunt wisselen.

Reacties: 46 reacties

  1. Denk dat multitasking alleen voor de 3GS en de ‘4G/HD’ is. De Iphone 2G en 3G hebben denk ik te weinig werkgeheugen aan boord om meerdere programma’s soepel te draaien.

  2. Eerst zien, dan geloven

  3. Ik zie nog steeds het nut niet op mijn 3GS; alles start supersnel op en met deze bovenbeschreven handelingen ben je niet sneller dan het nu bestaande afsluiten van de oude app en herstarten van een nieuwe app, tenzij je moet gaan zoeken naar een app ergens op een 5e schermpje. Maar ik heb juist de meest gebruikte op scherm 1 en 2 staan, dus die heb ik snel te pakken. Ik kan me wel voorstellen dat op de iPad een kleine window (sorry) in een hoek met daarin de aktieve apps handig zal zijn. Voor de iPhone begrijp ik het niet, maar er zijn hier vast mensen die me dit gaan uitleggen 😉

  4. Expose op m’n mac is echt ideaal, dus als ze dat op een goede manier op de iphone/ipad weten te krijgen ben ik daar zeker voorstander van.

    Ik had trouwens nog een vraag aan mensen die een iPad 3G hebben gekocht. Hoe gaan jullie dat doen met de simkaart? In Nederland bestaan nog geen micro simkaarten.

  5. Dan mag die 4de generatie iphone die er tegen die tijd komt ook wel een stuk betere batterij in zitten, want volgens mij is dit erg batterij slurpend.

  6. ziet er spannend uit, ben er erg benieuwd naar !

  7. @Wheppoe:

    De jailbreakers kunnen het nu al… en ik heb een ipod touch 2g, welke dus ongeveer gelijk staat aan iphone 3g qua ram en processor kracht, en het draaaait smoooooth en werkt gewoon normaal snel… Net zo snel als op de 3gs van een vriend van mij 😛

  8. Het is welkom, maar of ik zoiets ga gebruiken… Ik denk trouwens ook dat de IOS 4.0 alleen maar voor 3GS en de nieuwe generatie iphone ga draaien. Ik geloof ook dat de nieuwe IOS 4.0 veel van de huidige OS van de Ipad ga hebben. En daarmee bedoel ik het uiterlijk. Ik zou graag een nieuwere agende en contact app willen.

  9. Origineel geplaatst door iPieter
    Ik zie nog steeds het nut niet op mijn 3GS; alles start supersnel op en met deze bovenbeschreven handelingen ben je niet sneller dan het nu bestaande afsluiten van de oude app en herstarten van een nieuwe app, tenzij je moet gaan zoeken naar een app ergens op een 5e schermpje. Maar ik heb juist de meest gebruikte op scherm 1 en 2 staan, dus die heb ik snel te pakken. Ik kan me wel voorstellen dat op de iPad een kleine window (sorry) in een hoek met daarin de aktieve apps handig zal zijn. Voor de iPhone begrijp ik het niet, maar er zijn hier vast mensen die me dit gaan uitleggen

    Ooit gehoord van, ik zit in een spel en heb wat info uit een safari nodig, laten we zeggen een bepaalde strategie. Dat is nu dus:

    App afsluiten
    Safari opstarten
    Safari Afsluiten
    App opstarten (bij een spel duurt dit lang, en het is niet gezegd dat je op exact hetzelfde punt weer bent. (miss. was je wel halverwege een level))

    Met multitasking is dit:

    App aanhouden
    Safari opzoeken
    Terug naar app zonder enig verlies…

  10. een spel… 😛

  11. @iPieter:

    Wat dacht je van Navigatie-software die op de achtergrond blijft draaien als je wordt gebeld? Natuurlijk kan je hem handmatig weer van voren af aan opstarten maar tegen de tijd dat je dan weer een GPS-fix hebt ben je al gauw 15 seconden verder …. en voorbij de straat waar je net rechtsaf moest.

  12. Tja, een spel en voor de strategie het net nodig hebben…. Hoe ver is het gekomen zeg

    ooit gehoord van, … een PC?

    Als we daarvoor MT op de iPhone nodig hebben is het niveau ver gezakt, imo

    dan denk ik toch liever aan apps als GPS, Fring, Skype, etc. Dan is het wel handig, want dat werkt nu gewoon niet. Batterij wordt wel een probleem, dat is nu al ver onder de maat

  13. @iPieter
    Als je nu in uitzendinggemist iets aan ‘t kijken bent en er belt iemand, of je moet ff een sms’je beantwoorden, dan moet je het programma opnieuw starten en “doorspoelen” naar het punt waar je gebleven was.. Zou met multitasking stuk mkklijker moeten kunnen..

  14. @iPieter:

    Online radio luisteren terwijl je op internet surft, in plaats van push-berichten gewoon een MSN pop-up waarin je meteen terug kan typen, etc.

  15. Als ze een soort van expose implementeren, dan zullen ze het nog zo maken dat het geen multitasking is. het idee van een expose met een safe-state, waardoor je zonder naar het homescherm gaat van applicatie kan wisselen, veel meer zou ik er niet van verwachten.

  16. Apple weet dat multitasking niet prio 1 probleem is. Dus het is niet nodig..

  17. hmmm Ik gebruik backgrounder ,werkt ook perfect

  18. Ik vind multitasking Oké maar dan meer in de zin van: wekker instellen telefoon uit en toch gewekt worden door m’n iPhone. Dat is wat ik echt mis. Verder vind ik dat de iPhone 3g die ik nu heb eigenlijk erg goed en fijn is. Mag iets sneller maar geen enkele andere telefoon kan er tegen op!!! Ik ben benieuwd wat het wordt met OS 4 en de iPhone 4g of HD.

  19. Laat dat multitasken maar!!! Geef mij maar FLASH!!!

  20. Klinkt logisch.

  21. Apple kennende zal het er wel grafisch goed uitzien! Nu alleen afwachten wat precies de functie wordt. Van mij mag multitasken wel! Online radio luisteren en even mail bekijken of chatten! Dat mis ik nu wel!

    Afwachten dus maar!

  22. Multitasking ok, maar liever eerst een ‘auto-rotate’ off button. Lijkt me toch ook iets wat simpelweg softwarematig in te stellen valt?

  23. Origineel geplaatst door Jantje
    Tja, een spel en voor de strategie het net nodig hebben…. Hoe ver is het gekomen zegooit gehoord van, … een PC?Als we daarvoor MT op de iPhone nodig hebben is het niveau ver gezakt, imodan denk ik toch liever aan apps als GPS, Fring, Skype, etc. Dan is het wel handig, want dat werkt nu gewoon niet. Batterij wordt wel een probleem, dat is nu al ver onder de maat

    Gaan we elkaar nu aanvallen op waarvoor je het nodig hebt/graag wil? Laat iedereen dat lekker zelf weten..!
    Het is in ieder geval handig en ERG welkom, ik geloof dat veel mensen het er daar mee eens zijn..!

  24. Ben.. Jouw zo gewilde button is er al een tijdje. Als instelling via SBsettings:
    https://www.iculture.nl/26013/rotation-inhibitor-voorkomt-automatisch-roteren-cydia/

  25. Is een begin 😉

  26. Wel grappig om te zien dat iedereen beperkingen geeft van andere applicaties als reden voor multitasking!

    Zoals multitasking al zegt is het om meerdere taken tegelijk uit te voeren.. Maar verzin maar eens iets waar je werkelijk op 2 dingen je aandacht tegelijk moet vestigen.. Ik denk dat het weinig toegevoegde waarde heeft.. Als een app niet de laatste status bewaard, is dat gewoon een gebrek aan de app.. 🙂 het starten van de Apps gaat gewoon vlot als hij goed is gemaakt! 🙂

  27. Zolang je het ook uit kunt zetten om energie te besparen, vind ik het geen probleem. Ik zou het nu maar amper nodig hebben, hoewel het soms best handig zou kunnen zijn. Wat mij betreft draaien de belangrijkste apps in ieder geval nu al in de achtergrond (safari, mail, clock en ipod).

  28. Allemaal heel leuk en aardig maar zouden we niet beter eerst een goede batterij verlangen?? MT en dergelijke snufjes zijn leuk meegenomen. Maar als ik op een drukke dag om 17u ineens merk dat mijn iPhone begint te jammeren dat ie nog maar 10% batterijlading heeft, dan vraag ik me af waarom ik nog steeds een iPhone heb… (totdat ik na een paar minuten weer helder kan denken en besef wat voor een leuk ding het eigenlijk is. Maar toch…)
    Dit blijft prio 1 voor mij! Minstens 1 dag volop kunnen gebruiken! En dan mogen ze snufjes/onzin toevoegen zoals Flash en MT…

  29. Hoe weten die gasten dit allemaal zonder dat apple dit los laat? Met een hoe grote korrel zout moeten we dit nemen?

  30. Aanvankelijk was MT (Backgrounder) om internetradio te beluisteren de enige reden voor mij om te JB’en. En zelfs de enige reden om over te stappen naar T-M i.v.m. onbeperkt internet. Al pielend stuit je dan ook op andere nuttige zaken zoals b.v. mobiele flitslocaties en Skype die op de achtergrond kunnen draaien. Werkt niet altijd perfect (apps lopen soms vast), maar is voorlopig mee te leven zolang mr. Apple zelf niet met MultiTasking komt…

  31. Op de iphone is vrijwel net zoveel mogelijk als op een pc. Op een pc multitasken we zonder er bij na te denken, zelfs bij het kijken van deze site heb ik minstens 6 andere programma’s die draaien. Ik ben van mening dat multitasking standaard hoort te zijn op de 3G/3GS en ben blij dat dit dmv jailbraiking kan, want zoals eerder genoemd is het een zeer waardevolle aanvulling.

  32. @Studentje:

    Gewoon niet! Gewoon de iPad zonder simslot kopen en dan buiten het bereik van WiFi een eigen WiFi opzetten met de Mifi! Wat een gewéldige gadget is dat ding zeg! Met mijn Dual-sim van T-mobile ‘top-speed’ online (en eventueel nog 4 andere gebruikers) I’m a happy man met al die nieuwe leuke spele-dingetjes……..

  33. Het doet me weer denken aan de dag, dat Apple overging naar multifinder, want zo noemde je dat toen. Was ergens in het jaar 1986 of zo. Op de Macintosh Plus liep dat wel met 1Mb RAM. Wat waren we daar blij mee.
    Nu gaan we hetzelfde weer meemaken. leuk wel hoor. Kan zelf ook niet wachten.

  34. 1 april!!!

  35. Dit lijkt me echt top… Hoop dat het zal werken voor ipod touch 3g. Wel uitstekend uitgedacht om het via expose te laten werken, da

  36. @jerry
    Dat lijkt mij echt handig, omdat ik expose voor mac ook vaak gebruik;) ps. Sorry dat ik elke keer halve posts post, maar dat komt door die ipod app.. De plaats reactie button zit direct boven het toetsenbord dus al wil ik bijv. Een R typen en ik klik er net iets boven dan staat mijn reactie al online;(

  37. Bedenk me net dat zelfs mijn lg cookie multitasking heeft… En bij apple achiet het tekort… Wat moet ik daarbij denken… Multitasking in verband met de baterij maakt volgens mij niet zoveel uit die lg cookie houdt het een week uit op 1 batterij en dan heb ik zo ong, 4 dingen aanstaan…

  38. @jerry.w: Dat vind ik heel knap. Ik had ook een LG Cookie en die hield het 1, soms 2 dagen uit en ik draaide altijd maar 1 programma (ik internette wel veel). Nu heb ik een Nokia en die houdt het 3 dagen uit.

  39. Dit in combinatie met landscape mode voor springboard en bluetooth bestanden versturen en een jailbreak is niet meer nodig:)

  40. @iPieter:

    Ok voorbeeldje.. je zit in je navigatie software, (tom tom, navigon etc..) en de telefoon gaat en je neemt op.. op dat moment stopt je navigatie.. vervolgens mis je die belangrijke afslag.. het zou fijn zijn als na het opnemen van het gesprek, de phone app terug gaat in de achtergrond en je navigatie gewoon door draait in de voorgrond.

    Ik ben het overigens met je eens dat voor de meeste Apps Multitasking complete flauwekul is en dat voor 90% van alle toepassingen het concept van “Fast App switching” (zeg maar multitasking OS7.5-style voor de dino’s onder ons) Dit is geen echte multitasking maar meer een “state machine” De app die naar de achtergrond gaat word bevroren.. draait dus niet door in de achtergrond maar op het moment dat deze App weer naar de voorgrond komt gaat hij direct verder waar hij gebleven was. Voor navigatie is dit natuurlijk een probleem maar voor de meeste andere apps zou dit een uitkomst zijn. Interessant is natuurlijk ook dat een “App in de “State machine” bijna geen extra energie gebruikt, maar potentieel wel een hoop geheugen dus er zijn wel resource limitaties. Als er dan nog een “Notifyer” in deze “State Machine” geïntegreerd wordt dan kunnen bijvoorbeeld push berichten gebruikt worden om een “bevroren app” in de achtergrond naar de voorgrond te promoten..

    Aangezien Apple hier niet over 1 dag ijs gaat en het niet aannemelijk is dat ze de “easy way out” zullen maken zou het best wel eens een combinatie van het bovenstaande kunnen zijn.. Het is kinderlijk eenvoudig om multitasking in een phone os te schrijven het is echter heel erg moeilijk om het ook nog eens een keer goed te doen.. Gelukkig onderscheid Apple zich van de rest door deze dingen vaak (niet altijd, het zijn tenslotte ook maar mensen daar in Cupertino) wel goed te doen..

  41. Origineel geplaatst door Rogier
    Ooit gehoord van, ik zit in een spel en heb wat info uit een safari nodig, laten we zeggen een bepaalde strategie. Dat is nu dus:App afsluiten Safari opstarten Safari Afsluiten App opstarten (bij een spel duurt dit lang, en het is niet gezegd dat je op exact hetzelfde punt weer bent. (miss. was je wel halverwege een level))Met multitasking is dit:App aanhouden Safari opzoeken Terug naar app zonder enig verlies…

    Hier heb je dus geen Multitasking voor nodig, Fast App switching is hier helemaal toereikend en veel vriendelijker voor je battery.. Waarom zou je tenslotte willen dat je spel in de achtergrond door zou draaien, het is niet dat je aan het spelen bent als je je cheat aan het zoeken bent :-p

  42. Origineel geplaatst door BofD
    Origineel geplaatst door RogierOoit gehoord van, ik zit in een spel en heb wat info uit een safari nodig, laten we zeggen een bepaalde strategie. Dat is nu dus:App afsluiten Safari opstarten Safari Afsluiten App opstarten (bij een spel duurt dit lang, en het is niet gezegd dat je op exact hetzelfde punt weer bent. (miss. was je wel halverwege een level))Met multitasking is dit:App aanhouden Safari opzoeken Terug naar app zonder enig verlies…Hier heb je dus geen Multitasking voor nodig, Fast App switching is hier helemaal toereikend en veel vriendelijker voor je battery.. Waarom zou je tenslotte willen dat je spel in de achtergrond door zou draaien, het is niet dat je aan het spelen bent als je je cheat aan het zoeken bent :-p

    Nou, omdat je Navi app misschien net een afslag mist.
    De hele Multitasking/FastApp/Batterij discussie is simpel op te lossen met load-treshold en/of oscheduling instelling (op basis van standaard Unix functies als top en renice)
    Veel nuttiger om daar tijd en effort in te steken dan Expose of verbeterde cosmetica uit de Cydia store.

  43. Origineel geplaatst door Joostmans
    Nou, omdat je Navi app misschien net een afslag mist..

    hmm.. schreef ik niet ook al zoiets, in mijn reactie op het bericht van iPieter @09:45 .. Navi software is een van de weinige apps die echte multitasking nodig heeft.. Verder ben ik van mening dat zeker 90% van de gangbare Apps af kan met “Fast App switching” zeker het spelletje voorbeeld van Rogier..

  44. Wekker op de achtergrond, beurskoers volger, radio, download queuer, IP camera volgsysteem, bank app, hartslagmeter,
    Handig als het misschien toch een beetje doordraait…

  45. Betreffende multitasking voor een SMS reply: iRealSMS met QuickReply. Vele malen beter dan Apple’s SMS applicatie. Met QuickReply kun je meteen reageren vanuit de alert op je scherm. Zo ook op het lockscherm. Maar goed, dan heb je een jailbreak nodig en Dan heb je waarschijnlijk ook Backgrounder.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.