Multitasking op de iPhone: via Expose in iPhone OS 4.0?

Apple zou volgens AppleInsider werken aan een oplossing voor multitasking op de iPhone. Daarbij wordt een Expose-achtige oplossing gekozen, waarbij je met tweemaal op de homeknop drukken tussen apps kunt wisselen.

expose iconVolgens AppleInsider werkt Apple aan een manier om multitasking op de iPhone mogelijk te maken. Daarbij wordt gekeken naar een Exposé-achtige functie, zoals al in Mac OS X aanwezig is. Multitasking zou met ingang van iPhone OS 4.0 ingevoerd kunnen worden, zodat gebruikers meerdere applicaties naast elkaar kunnen draaien en makkelijk tussen de apps kunnen switchen. Volgens bronnen die meer weten van iPhone OS 4.0 gaat Apple kiezen voor de Expose-functie, waarbij je tweemaal op de homeknop moet drukken om een serie iconen te zien. Deze iconen staan voor de actieve applicaties en je kunt erop tappen om één van de apps te starten. De iPhone zoomt daarna uit vanuit de Exposé-weergave en toont de gekozen app.

Apple biedt al wel multitasking aan voor eigen iPhone-applicaties zoals iPod en Mail. Maar multitasking is een graag geziene functie, zoals ook wel weer bleek bij onze oproep om ideeën te spuien over nieuwe functies voor de volgende generatie iPhone. Eerder introduceerde Apple push notificaties om te zorgen dat applicaties die niet actief zijn, toch een waarschuwing op het scherm kunnen tonen, maar echte multitasking was dat niet. En ook bij de Exposé-oplossing zal het niet helemaal zijn wat gebruikers zich bij het woord ‘multitasking’ voorstellen. Het iPhone OS ondersteunt probleemloos multitasking, maar Apple heeft het kunstmatig beperkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2010, 21:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.