Duitsers bestellen ruim drie keer zoveel iPads als gepland

De Duitsers blijken nogal dol op de iPad. Apple Duitsland had 75.000 stuks besteld bij het hoofdkantoor van Apple, maar er zijn 250.000 bestellingen binnengekomen.

welt ipadIn Duitsland is het kennelijk al mogelijk om een iPad in pre-order te bestellen. Apple Duitsland had alvast een schatting gemaakt van het aantal iPads dat ze moesten bestellen om de eerste groep klanten tegemoet te komen: 75.000 stuks. Die schatting bleek van geen meter te kloppen: de Duitsers hebben 3,5 keer zoveel besteld. Er kwamen maar liefst 250.000 bestellingen binnen bij Apple. De Duitsers kunnen op hun gloednieuwe iPad in ieder geval de krant Die Welt (zie foto) lezen.

Het concern Axel Springer AG heeft aangekondigd dat ze de volgende prijzen gaan rekenen: Die Welt kost €29,99 per maand, Welt Kompakt kost €12,99 per maand en voor Welt am Sonntag ben je €7,99 per maand kwijt.

Details over de Europese iPad-lancering zijn nog steeds niet bekendgemaakt. Eerder lekten via de Duitse website van T-Mobile wel mogelijke prijzen uit. De verkoop begint in Duitsland pas eind april; volgens geruchten zou 24 april wel eens de juiste datum kunnen zijn.

Hoeveel iPads zou Apple Nederland bij het hoofdkantoor besteld hebben?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2010, 23:02
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.