Mijlpaal! Het 10.000e artikel op iPhoneclub

Op iPhoneclub is het 10.000e nieuwsbericht verschenen. Een bijzondere mijlpaal van één van de grootste tech-communities in Nederland.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

10000 iphoneHet is op iPhoneclub tijd voor een feestje: het artikel dat je nu leest is het 10.000e bericht op onze site. Wat begon als een hobbyblogje om de geruchtenstroom rond de iPhone en de strubbelingen rond Apple en Cisco in kaart te brengen is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandstalige tech-communities (op gepaste afstand van Tweakers). En dat allemaal over één specifieke smartphone: de iPhone, waar niet alleen wij, maar ook onze lezers dol op zijn. We zijn dan ook ontzettend trots op deze mooie mijlpaal.


Een paar dagen geleden publiceerde Gonny al haar 8000e artikel (over Hyves Chat) en samen met de artikelen van alle andere auteurs levert dat vandaag het totale aantal van 10.000 artikelen op.

Gonny - iPhoneclub 8000

Het gaat hier overigens puur om nieuwsartikelen – daarnaast hebben we ook nog eens 430 informatiepagina’s geschreven (waaronder 365 tips!).

Omdat veel lezers dol zijn op feitjes een aantal statistieken:

  • Het gemiddelde aantal artikelen ligt op 250 berichten per maand.
  • De 10.000 berichten zijn geschreven in 40 maanden tijd (het eerste artikel dateert van december 2006).
  • Het gemiddelde aantal woorden per bericht is 338 woorden (iets meer dan een halve tijdschriftpagina).
  • De 10.000 artikelen zijn geschreven door 65 auteurs in totaal, waarvan dus meer dan 8000 door Gonny. Op zeer grote afstand volgt Jean-Paul met 432 artikelen. In ons Colofon vind je een selectie van de (ex-)auteurs van iPhoneclub.
  • In totaal zijn er voor alle 10.000 artikelen maar liefst 3.376.550 woorden gebruikt; het equivalent van 5.627 tijdschriftpagina’s (bij 600 woorden per pagina). Als we even uitgaan van 75 redactiepagina’s per tijdschrift, dan hebben we op iPhoneclub bijna 75 tijdschriften volgeschreven!
  • Als je echt alle artikelen hebt gelezen, dan heb je bij deze cijfers ruim 6 jaargangen aan tijdschriften in maandoplage doorgeworsteld.

We willen dan ook graag afsluiten met een van de mooiste complimenten in onze loopbaan, geschreven door Erwin Blom (die ons al eens heeft geïnterviewd voor zijn Handboek Communities), op zijn persoonlijke weblog: De hardst werkende journalist van het internet. Er zijn ongetwijfeld journalisten die nog véél meer hebben geschreven, maar we zijn natuurlijk blij met Erwin’s compliment.

Zoals Apple vaak zegt: this is only the beginning. We zijn er trots op dat we zo’n grote community hebben opgebouwd, die dagelijks zoveel mensen weet te boeien. We hebben nog heel veel mooie plannen en zullen ons blijven inzetten om jou, onze lezer, dagelijks van een flinke dosis iPhone-nieuws en -informatie te voorzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2010, 14:45
Categorie Round-up
Onderwerpen iPhoneclub, mijlpaal
138 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.