Medion werkt mee aan iPad-concurrent WePad: straks ook de AldiPad?

De Duitse hardwarefabrikant Medion gaat meewerken aan componenten voor de WePad, een Duitse iPad-achtige tablet.

wepad medionVolgens informatie van de Duitse krant FTD is Medion een van de hardwareleveranciers van de WePad, een belangrijke concurrent voor de iPad. Medion is al de vaste leverancier van de Duitse supermarktketen Aldi en zal samen met Intel de belangrijkste onderdelen voor de WePad leveren. Daarnaast heeft Medion plannen om zelf een tablet te ontwikkelen, die komende herfst of winter in de Aldi-markt ligt.

Medion maakt al Tablet-PC’s gebaseerd op Windows, maar heeft het moeilijk in de concurrentiestrijd tegen Aziatische fabrikanten zoals Sony, Samsung en Panasonic. Het afgelopen jaar is de winst van Medion bijna gehalveerd. Een iPad-achtige tablet zou weer voor een opgaande lijn kunnen zorgen, al zal er behoorlijk wat concurrentie zijn: ook bekende merken als HP en Archos hebben soortgelijke tablets op het programma staan.

wepad

Medion gaat via de Aldi meer inspelen op de wensen van prijsbewuste kopers. Ondertussen klust Medion bij als toeleverancier van de WePad. Intel levert hiervoor de hardwarecomponenten, Neofonie maakt de software. Een nog onbekend bedrijf gaat voor de distributie zorgen. De WePad komt in augustus in de winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2010, 17:49
Categorie iDevices
Onderwerpen concurrentie, ipad, sdk, supermarkt, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.