developer-tools-apple

Amerikaanse Justitie dreigt dat Apple iOS-broncode moet overdragen

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie dreigt dat Apple de broncode van iOS en digitale handtekeningen moet overdragen, als ze niet meewerken om een speciale iOS-versie te maken.

ios-developer-programIn de eerder vandaag besproken brief van het Amerikaanse Ministerie van Justitie is een interessante tekst tot nu toe over het hoofd gezien. Justitie dreigt dat Apple de broncode en digitale handtekeningen van iOS moet overdragen, zodat programmeurs van de FBI zelf een aangepaste versie van iOS kunnen maken. Dat zou een ingrijpende stap zijn in de geschiedenis van Apple.


Veel beweringen uit het 35 pagina’s tellende document zijn al ter sprake gekomen in ons eerdere artikel van vandaag. Maar wie de tekst nog eens goed doorspit, ontdekt een verkapt dreigement waar Apple niet blij mee zal zijn. Christopher Soghoian van de mensenrechtenorganisatie ACLU (American Civil Liberties Union) bekeek de tekst van het document nog eens goed en ontdekte dat er impliciet iets wordt gesuggereerd, namelijk dat de FBI zelf met de broncode aan de slag wil.

Hier is het betreffende fragment, dat we voor de duidelijkheid onvertaald hebben gelaten:

For the reasons discussed above, the FBI cannot itself modify the software on Farook’s iPhone without access to the source code and Apple’s private electronic signature. The government did not seek to compel Apple to turn those over because it believed such a request would be less palatable to Apple. If Apple would prefer that course, however, that may provide an alternative that requires less labor by Apple programmers.

Daarbij verwijst de FBI naar een eerdere zaak, die als precedent kan worden gezien. Onder de vriendelijke bewoordingen dat de FBI Apple tijd en moeite wil sparen, dreigen ze eigenlijk dat het zover kan komen, dat Apple de broncode van iOS en de private elektronische handtekening zou moeten afdragen, zodat programmeurs van de FBI zelf aan de slag kunnen.

De toon in de media is sinds afgelopen nacht verhard. Het Ministerie van Justitie beweert dat Apple zich verschuilt achter marketing en daarom producten maakt die ontoegankelijk zijn voor de autoriteiten. Apple vindt dat er sprake is van laster. Het betreffende document is hieronder te lezen en zal op 22 maart worden behandeld in de rechtszaal.

Government Reply in Support of Motion to Compel by Mikey Campbell

Via: Daring Fireball

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 maart 2016 om 13:23
Onderwerp
Categorie
Apple
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.