Met Miitomo leer je je vrienden beter kennen.

Nintendo kondigt eerste smartphonegame Miitomo aan

Vannacht heeft Nintendo haar allereerste mobiele game aangekondigd. In Miitomo kom je meer te weten over je vrienden, zoals hun hobby's. De game maakt gebruik van Mii's om met elkaar te communiceren.

Met Miitomo leer je je vrienden beter kennen.Tijdens een bijeenkomst voor investeerders heeft Nintendo vannacht haar eerste game voor smartphones onthuld. Het gaat om Miitomo, een game waarin de communicatie met je vrienden centraal staat. Ook heeft Nintendo het overkoepelende systeem Nintendo Accounts aangekondigd. Hiermee worden gegevens uitgewisseld tussen computers, Nintendo’s eigen hardware en mobiele systemen.

Miitomo: communiceren met je vrienden

In Miitomo maak je je eigen avatar, gebaseerd op Nintendo’s Mii-personages. Jouw Mii-personage stelt jou vragen, waarna de antwoorden vervolgens automatisch gedeeld worden met de Mii’s van je vrienden. Op deze manier kom je meer leuke feitjes te weten over je vrienden die je normaal gesproken niet zo snel van hen zelf zou horen. De game heeft wat weg van Nintendo’s Nintendo 3DS-game Tomodachi Life, waarin je een fictieve wereld kunt creëren met Mii’s die gelijkenissen vertonen met je vrienden. In Miitomo draait het echter om daadwerkelijke karaktereigenschappen van je vrienden uit het echte leven. Miitomo zal gratis te spelen zijn, maar voor extra onderdelen zijn in-app aankopen vereist.

Met Miitomo leer je je vrienden beter kennen.

Miitomo is de eerste van een reeks van vijf games die Nintendo zelf uit gaat brengen voor mobiele systemen. In eerste instantie zou de eerste smartphonegame nog dit jaar verschijnen, maar dit is uitgesteld naar maart 2016. Nintendo wil de tijd nemen om Miitomo goed aan mensen uit te leggen, maar dit najaar wil Nintendo zich blijven focussen op haar traditionele line-up. De overige smartphonegames die Nintendo uit gaat geven, zullen niet gratis zijn en verschijnen voor maart 2017. Nintendo sluit geen enkele van haar gameseries uit om gebruikt te worden voor mobile games.

Met Miitomo leer je je vrienden beter kennen.

Nintendo Accounts: overkoepelend systeem voor uitwisselen van data

Met het overkoepelende systeem Nintendo Accounts worden alle gegevens van smartphones, tablets en traditionele Nintendo-systemen aan elkaar gekoppeld. Je kunt in Nintendo Accounts inloggen met Facebook, Twitter, Google-account of je bestaande Nintendo Network ID. Via dit systeem kun je een nieuwe consolegame aanschaffen op je smartphone, waardoor het spel automatisch gedownload wordt op je console.

Met Miitomo leer je je vrienden beter kennen.

Het nieuwe My Nintendo is de opvolger van Club Nintendo en wordt ook gebruikt voor smartphones. Download je games en applicaties, dan word je daarvoor beloond met punten die je in kunt wisselen voor allerlei goodies, zoals extra onderdelen voor je games. In de toekomst is het ook mogelijk om save data in de cloud op te slaan, zodat deze gesynchroniseerd worden tussen al je systemen. Ook deze systemen moeten rond maart 2016 verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2015, 12:54
Categorie Apps
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.