Word Flow toetsenbord op een Nokia

Microsoft wil Word Flow-toetsenbord op de iPhone uitbrengen

Microsoft wil het Word Flow-toetsenbord ook op iOS gaan uitbrengen. Ze zoeken betatesters die gaan betatesten op iPhone 5s en nieuwer.

Microsoft brengt steeds meer software voor de iPhone uit. Er loopt momenteel een beta voor de digitale assistent Cortana en kantoorwerkers kunnen al een tijdlang gebruik maken van Outlook, Word, PowerPoint en andere kantoorfavorieten. Binnenkort komt daar ook een schermtoetsenbordje bij. Microsoft is van plan om het Word Flow-toetsenbord van de Windows Phones ook op de iPhone uit te brengen. Dat blijkt uit een e-mail die is verzonden naar testers.

Word Flow toetsenbord op een Nokia

Word Flow op iPhone

Microsoft stuurde de e-mail naar zogenaamde Windows Insiders: mensen die zich nauw betrokken voelen bij de ontwikkelingen binnen Microsoft. Zij kunnen deelnemen aan een betaprogramma als ze minimaal beschikken over een iPhone 5s. Ontwikkelaar en Microsoft-fan Kyle Reddoch is een van de mensen die de e-mail ontving. In het bericht staat dat Word Flow in een Guinness-wereldrecord heeft gehaald als de snelste tekstinvoermethode.

Word-Flow-on-Nokia-Lumia

Microsoft schrijft dat ze het keyboard graag op andere platformen beschikbaar willen stellen, te beginnen met iOS. Daarmee gooien ze gaandeweg wel steeds meer hun eigen glazen in: het is steeds minder noodzakelijk om een Windows Phone te kopen. Maar misschien is dat niet erg: de marktaandelen van Windows Phone zijn vrij laag en via iOS kan Microsoft een grotere groep mensen bereiken.

Mensen die het Word Flow-toetsenbord gaan testen moeten feedback geven via het betaprogramma. Microsoft heeft zich tot doel gesteld om het beste softwarebedrijf ter wereld te zijn en ze slagen erin om ook op iOS prominent aanwezig te zijn.

Hieronder zie je de e-mail die Microsoft rondstuurde:

Wordflow beta voor iOS email

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2016, 11:49
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.