iphone-volle-lege-batterij

Batterijpercentage iPhone 6s en 6s Plus blijft hangen, Apple doet onderzoek

Apple onderzoekt een probleem waarbij de batterijstatus op de iPhone 6s (Plus) niet goed wordt weergegeven. Dit heeft te maken met de klokinstellingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft een nieuw supportdocument uitgebracht, waarin ze aangeven dat het batterijpercentage van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus fout wordt weergegeven. Gebruikers zouden hebben geklaagd dat het batterijpercentage in de statusbalk niet klopt. Terwijl de batterij wel leegraakte, bleef het percentage hetzelfde.

iphone-volle-lege-batterij

Apple onderzoekt de zaak en werkt aan een oplossing. Het probleem schijnt iets te maken te hebben met tijdzones of klokinstellingen. Heb je het probleem ook, dan kun je het beste je toestel herstarten en in de instellingen aangeven dat de klok automatisch moet worden bijgewerkt, afgestemd op jouw tijdzone.

Bij het doorkruisen van meerdere tijdzones of het handmatig instellen van de klok kan het bij de iPhone 6s en iPhone 6s Plus voorkomen dat het batterijpercentage niet wordt bijgewerkt.

Blijft jouw iPhone 6s batterijpercentage hangen?

Zo los je het op:

  1. Herstart je iPhone.
  2. Ga naar de Instellingen’-app.
  3. Kies Algemeen > Datum en tijd.
  4. Controleer of de schakelaar achter Stel automatisch in op groen staat.

In Nederland hebben we nog weinig ervaringen gehoord van mensen die last hadden van deze bug, maar op het discussieforum van Apple blijkt het al sinds september voor te komen. Vooral na het handmatig aanpassen van de klok blijkt het batterijpercentage te blijven hangen. Mensen wijzigen wel eens handmatig de klok als ze bijvoorbeeld in een spelletje tegen een tijdslimiet zijn aangelopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2016, 11:51
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerp batterij
Device iPhone 6s Plus

Actuele iPhone 6s Plus deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.