Blocks-smartwatch

Met Blocks stel je zelf jouw ideale smartwatch samen

Weet jij hoe jouw perfecte smartwatch eruit ziet? Met de Blocks kun je de functies zelf samenstellen door modules in het bandje.

Blocks-smartwatchNog niet overtuigd door de hype rond smartwatches, omdat het aanbod je simpelweg niet aanspreekt? De Blocks Modular smartwatch komt je tegemoet met een model dat je naar eigen smaak kunt samenstellen, door modules in het bandje te verwerken.

Startup Blocks Wearables komt al langer met teasers voor hun modulaire horloge, maar tot nu toe was er nog weinig concreets over bekend. Daar komt vandaag verandering in, met de aankondiging dat de smartwatch op een aangepaste versie van Android draait en deze zomer op Kickstarter verschijnt.

‘Android Wear is nog te beperkt’

De aangepaste versie van Android Lollipop die op de Blocks-smartphone draait, ondersteunt volgens de startup meer functies dan Android Wear. Ander goed nieuws: deze software werkt naast Android-toestellen ook samen met iOS, zodat je hem dus zonder probleem aan je iPhone kunt koppelen. En dat terwijl een versie van Android Wear voor iOS bijna klaar zou zijn.

De Blocks draait op een Snapdragon 400-chip van Qualcomm, die onder het display zit. Het cirkelvormige scherm is het centrale onderdeel van de Blocks. Daarna is het aan jou om functies te kiezen.

Blocks-prototype

De Blocks smartwatch onderscheidt zich namelijk van de rest door de mogelijkheid om zelf functies uit te kiezen, die als losse schakels (modules) van het polsbandje toegevoegd worden. Mocht je het met Jony Ive’s mening over ronde smartwatch-schermen eens zijn, dan kun je dus ook voor een vierkant of rechthoekig display kiezen.

GPS, extra accu en meer

Denk bij deze modules in het bandje bijvoorbeeld aan extra batterijcapaciteit, of het toevoegen van een hartslagmonitor als je regelmatig in de sportschool te vinden bent. GPS en contactloos betalen zijn andere mogelijke opties die achteraf aan de Blocks toegevoegd kunnen worden.

De makers van de smartwatch laten aan TechCrunch weten dat de eerste exemplaren zeven tot acht maanden na de crowdfundingcampagne (mits succesvol) geleverd worden. Prijzen voor de Blocks en losse modules zijn nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2015, 17:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.