Microsoft-medewerkers: circa 10 procent heeft een iPhone

Bij Microsoft gebruikt circa 10 procent van de medewerkers een iPhone, blijkt uit statistieken van het mailsysteem. Toch verbergen sommige medewerkers hun toestel, omdat het een slechte indruk maakt bij managers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

microsoft iphoneJe zult maar Microsoft-medewerker zijn. Je baas wil het liefst dat je een Windows Mobile-toestel gebruikt, maar je ziet ook wat andere mensen gebruiken: iPhones. Ze vertellen enthousiast dat ze ook gewoon Exchange en Sharepoint op hun toestel kunnen gebruiken, dat ze kunnen zoeken met Bing en dat ze op afstand hun toestel kunnen wissen. Allemaal dingen die je met een Windows Mobile-toestel ook kan doen, maar in een veel fraaiere verpakking. Volgens schattingen zijn er binnen Microsoft al heel wat medewerkers naar de iPhone overgestapt: zo’n 10 procent heeft een iPhone.


Toch kun je je iPhone niet altijd openlijk gebruiken en moeten sommige medewerers moeite doen om hun toestel uit het zicht te houden. The Wall Street Journal citeert twee medewerkers, die zeggen dat vorig jaar bijna 10.000 iPhones zijn gesignaleerd op het interne e-mailsysteem van Microsoft. Dat moeten wel eigen medewerkers zijn.

Wereldwijd is dat zo’n 10 procent van het personeel (Microsoft had in 2008 ongeveer 89.809 medewerkers in 105 landen). Toen een medewerker tijdens een meeting eens vroeg naar het gebruik van iPhones door Microsoft-personeel, antwoordden Andy Lees (manager van de Windows Mobile-divisie) en zijn baas Robbie Bach, dat Microsoft-medewerkers vaak concurrerende producten gebruiken om de markt beter te begrijpen. COO Kevin Turner zei ooit, dat Microsoft-verkopers worden ontmoedigd om iPhones te gebruiken. En eigenlijk is dat ook wel logisch: WSJ vergelijkt het met een kantoor van Coca-Cola, waar de medewerkers Pepsi zitten te drinken. Dat kan natuurlijk niet. Er zijn medewerkers die iPhone-cases gebruiken, zodat het toestel minder opvalt. Of medewerkers die hun iPhone verbergen als een senior manager in de buurt is. Anderen zijn minder bang: Principal Program Manager Lead (software-engineer) Eugene Lin van Microsoft gaf een lezing in Seattle over het ontwikkelen voor de iPhone, waar hij in zijn vrije tijd mee bezig is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lin’s applicatie werd ondanks het bloot wel goedgekeurd door Apple, maar tijdens de voorjaarsschoonmaak weer verwijderd.

Steve Ballmer is minder te spreken over de iPhone. Toen hij vorig jaar september binnenliep bij een besloten vergadering van Microsoft en een medewerker een foto zag maken met een iPhone, zou Ballmer de iPhone uit de hand hebben getrokken. Hij gooide de iPhone op de grond en maakte stampende bewegingen (overigens zonder de iPhone te raken).

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.