Batterij iPad vervangen kost $99

Apple heeft informatie bekendgemaakt over het vervangen van de iPad-batterij. Er is een reparatiedienst voor 99 dollar beschikbaar.

ipad batteryApple heeft informatie bekendgemaakt over het vervangen van de iPad-batterij. Dat gaat de klant $99 kosten, plus nog eens $6,95 voor verzendkosten binnen de VS. De oplossing heet iPad Batterij Replacement Service, maar waarschijnlijk krijg je als iPad-gebruiker gewoon een vervangende (eventueel refurbished) iPad. Je kunt gebruikmaken van deze service als je iPad na het opladen de batterijspanning niet meer vasthoudt.

Je iPad hoeft daarmee niet binnen de garantieperiode te zijn. Net als veel andere Apple-producten beschikt de iPad over een niet-verwisselbare batterij.*

Voordat je de iPad opstuurt, zul de de vertrouwelijke gegevens erop moeten backuppen en wissen. Apple is namelijk niet verantwoordelijk als er toch gegevens verloren gaan. Het ‘reparatieproces’ duurt ongeveer een week. Je iPad mag niet beschadigd zijn en als je zelf aan het klussen bent geweest om de batterij te vervangen kun je ook een afwijzing krijgen.

Meer informatie is te vinden op de website van Apple: Battery Replacement Service for iPad

* De batterij is natuurlijk wel verwisselbaar, anders zou Apple deze service niet kunnen aanbieden. Maar daarvoor moet je de behuizing openmaken en dat is voor een gewone consument niet aan te raden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2010, 21:41
Categorie iDevices
Onderwerpen accu, batterij, ipad, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.