AppleCare voor de iPad: $99 voor een extra jaar garantie

Bij de iPad kun je garantie afsluiten: AppleCare. Je garantietermijn wordt dan verlengd van 1 naar 2 jaar, maar dat geldt niet voor alle Amerikaanse staten en ook is nog de vraag of je wel internationale garantie krijgt.

applecareVeel mensen die twijfelen of ze nu al een iPad zullen kopen, zitten met de vraag of je wel zo makkelijk garantie krijgt op een apparaat dat je in de VS hebt gekocht. Mocht je daarover inzitten, dan is het misschien een idee om AppleCare bij je iPad af te sluiten. Je hebt dan in ieder geval na 90 dagen nog recht op telefonische support en je hebt 2 jaar garantie (in plaats van de standaard 1 jaar). Hoewel het afsluiten van aanvullende garantieplannen over het algemeen nogal geldklopperij is, kan het bij Apple-producten toch handig zijn: Apple en Apple-retailers doen over het algemeen niet moeilijk als je met een kapot product komt te zitten. Toch is er met de Apple Care voor de iPad iets aan de hand.

Bij Apple-laptops krijg je namelijk 3 jaar garantie als je AppleCare afsluit, terwijl dat bij de iPad maar twee jaar is. Apple maakt voor de garantie over het algemeen geen onderscheid of het product in het buitenland of in Nederland is gekocht. Aan de hand van het serienummer wordt bepaald of je nog garantie hebt. Bij de iPad is dat dus maar heel weinig: het eerste jaar garantie is al standaard inbegrepen, dus de AppleCare levert maar één jaar extra. In Nederland zou zoiets trouwens dubieus zijn, want daar heb je als consument recht op een langere garantietermijn. De Consumentenbond heeft de garantietermijn van de iPhone wel eens ter discussie gesteld. Je mag van een apparaat zoals de iPad ook verwachten, dat die langer dan een jaar meegaat.

apple care protection plan ipad

Op de website is informatie te vinden over AppleCare voor de iPad, dat trouwens $99 kost. Alleen ontbreekt de beloofde pagina met voorwaarden nog, waardoor we niet kunnen nagaan wat er in de kleine lettertjes staat en of de wereldwijde garantie ook bij de iPad geldt.

Ook zijn er kopers, die melden dat Apple de AppleCare niet in alle Amerikaanse staten aanbiedt, onder andere niet in Florida. Je krijgt als koper dan een e-mailtje na je bestelling met de tekst: “Apple is not authorized to sell the Apple Care Protection Plan for iPad in your state at this time and we have removed the item from you recent order”.

Aanschaffen dus, die AppleCare? Dat ligt er maar aan. Als je vaak richting de VS moet en graag het zekere voor het onzekere neemt is 99 dollar misschien te verantwoorden. Maar je kunt het ook eerst een paar maanden aankijken en de AppleCare pas later aanschaffen. Als je iPad rare kuren gaat vertonen of al driemaal terug is geweest voor reparatie, is het toch een slimme zet om AppleCare erbij aan te schaffen. Dat moet je wel doen vóórdat het eerste garantiejaar voorbij is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2010, 19:20
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.