Reacties voor: Microsoft maakt details over Windows Marketplace bekend

Microsoft heeft vandaag details bekendgemaakt over de Windows Marketplace voor Windows Mobile. Net als Apple kiest Microsoft voor een verdeling 70/30, waarbij de ontwikkelaar 70% van de omzet krijgt.

Reacties: 15 reacties

  1. Toch mooi om te zien hoe Apple altijd een stapje voor loopt i.v.m. de concurrentie. Waar Microsoft nu al een hoop heeft “geleend” uit OSX, is nu dus ook de appstore aan de beurt:).

  2. ‘Maar’ 5 applicaties voor 99$? En voor elke bijkomstige App nog eens 99$?

    Is dat niet een beetje teveel van het goede? Of is het bij Apple ook zoals hierboven vermeld? Ik dacht dat het maar een jaarlijks bedrag van 99$ was voor een jaarlang onbeperkt apps-creëren was?

  3. Bedrijf met de meeste apps had geloof ik 230.
    99 dollar per app, dat lijkt me sterk

  4. Bestaat dat nog WindowMobile

  5. [quote]Eigenlijk zijn de ontwikkelaars met de Microsoft-deal best goed af. Grote softwareportals zoals Pocketgear en Handango incasseren vaak wel 50% van de omzet.
    [/quote]

    En bij Apple mag je een oneindig aantal apps indienen voor 99$ per jaar..

  6. @Dutch_Razor: en 30% van je omzet

  7. met die limieten zorg je er voor dat je store niet volstroomt met onzin apps

  8. Origineel geplaatst door timneutel
    met die limieten zorg je er voor dat je store niet volstroomt met onzin apps

    Ehm..volgens mij niet. Hierdoor zorg je inderdaad wel dat de drempel hoger ligt, maar dit zal dan ook zeker voor minder variatie zorgen. En ook minder experimentele ideeen waarvan je niet zeker weet of je die $99 eruit krijgt 😉

  9. @Robin:

    hmm, soms zie ik ontwikkelaars die de eigenlijk maar 1 app hebben ontwikkelt, en daar vervolgens 20 versies van hebben hebben gemaakt [klok, met verschillende “frontjes”]. in plaats van 20 apps hadden ze de apps ook kunnen bundelen.

    maar je hebt ook wel gelijk, een ontwikkelaar kan ook 5 onzin apps uitbrengen.

  10. Apple via de iTunes Store met creditcard of tegoedbonnen

    Waar is de optie ClickAndBuy?

  11. Origineel geplaatst door Anoniem
    ‘Maar’ 5 applicaties voor 99$? En voor elke bijkomstige App nog eens 99$? Is dat niet een beetje teveel van het goede? Of is het bij Apple ook zoals hierboven vermeld? Ik dacht dat het maar een jaarlijks bedrag van 99$ was voor een jaarlang onbeperkt apps-creëren was?

    Als Apple dit ook had gedaan dan hadden we niet van die achtelijke iFart applicaties gehad. Al moet ik zeggen dat deze contructie wel ‘anders’ had gekunt.

  12. @Eric:
    Dat werkt toch via de creditcard?

    En wat is nou 99 dollar per app.. Bij 70% heb je bij een prijs van 99cent al na ongeveer 140 verkopen je 99 dollar terug verdient.. Je break-even wordt dus 140 Apps hoger, dat is niet zo veel hoor..

  13. @Freek:
    Toch is het wel opvallend dat op het moment dat Apple deze constructie begon, allerlei mensen over ze heen vielen dat $99 te duur was en de 70/30% verdeling diefstal (zonder te kijken wat het bij de andere stores was…)
    Nu MS ditzelfde gaat doen, sterker nog, zelfs duurder is, zijn het dezelfde mensen die nu roepen dat het eigenlijk wel goedkoop is en zo terugverdiend?

  14. Weer een mooi voorbeeld van de innovativiteit van Apple en hoe M$ (en anderen) dit voorbeeld haast exact kopieren… PLAGIAAT! M$ heeft er patent op. 🙁
    Een bedrijf als M$ zou, met de ruime financiele middelen die het heeft, toch wel beter moeten kunnen. Maar ja, ze zijn er groot mee geworden, met kopieergedrag. Hoop dat ze er ook aan ten onder gaan, t.b.v. bijv. Apple of andere vernieuwende bedrijven. Vernieuwing zou moeten lonen, plagiaat eigenlijk niet.

  15. In een ideale wereld zou de uitvinder inderdaad de meeste opbrengsten moeten innen maar dat is bijna nooit het geval. Ook Apple maakt zich schuldig aan het principe “beter goed afgekeken dan slecht bedacht”. Elk succesvol bedrijf heeft wel iets afgekeken. Smartphonea bestonden ook al veel langer voordat Apple er mee begon. Die engineers van Apple hebben het wiel echt niet zelf uitgevonden. Die hebben echt wel even gekeken naar Symbian, Nokia eb zelfs Windows Mobile. De kunst is om er je eigen draai aan te geven en het zo te maken dat het toch een uniek product is en dat kan Apple prima!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.