cortana-hand

‘Microsoft’s Siri-concurrent Cortana komt naar iOS’

Microsoft's Siri-concurrent komt ook naar de iPhone. Volgens betrouwbare bronnen zal er een speciale Cortana-app worden uitgebracht voor iOS.

cortana-handMicrosoft gaat virtuele assistent Cortana als zelfstandige app uitbrengen voor de iPhone en iPad. Daarnaast zal er ook een app verschijnen voor Android. Cortana is een concurrent voor Apple’s Siri: je kunt aan de app een vraag stellen, waarna er automatisch informatie in beeld verschijnt.

De iOS-versie van Cortana is nog niet door Microsoft aangekondigd, maar anonieme bronnen hebben de plannen bevestigd tegenover Reuters. De virtuele assistent is op het moment beschikbaar op Windows-telefoons en wordt later dit jaar aan Windows 10 toegevoegd.

Microsoft richt zich steeds meer op de iPhone en andere platformen. Zo werd afgelopen jaar de mailapp Acompli door Microsoft overgenomen, waarna hij opnieuw werd uitgebracht als Outlook voor iOS. Een iOS-versie van Office verscheen ook in 2014. Het lijkt er op dat Microsoft zoveel mogelijk gebruikers wil krijgen, door op meerdere platformen actief te zijn. Een strategie die we ook kennen van bijvoorbeeld Google, waarvan Siri-concurrent Google Now er ook voor de iPhone is.

De iPhone-versie van Cortana komt pas na de verschijning van Windows 10 deze herfst. Omdat Cortana beperkt is tot een app, heeft de assistent minder toegang tot functies van je iPhone zoals Siri. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet je homeknop ingedrukt houden om Cortana te activeren: je moet iedere keer de app starten.

We hebben al eens eerder gehoord over een iPhone-versie van Cortana. Microsoft krabbelde toen echter weer terug.

Cortana krijgt hoe dan ook flinke concurrentie hier in Nederland: in iOS 8.3 zal Siri namelijk Nederlandse taalondersteuning krijgen. In een video is de Nederlandse Siri al te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2015, 13:38
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerpen cortana, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.