8Bit Doves

8bit Doves is Apple’s gratis App van de Week

Deze week is 8bit Doves gekozen tot Apple's App van de Week. In de nostalgische game vlieg je met een duif door levels vol pixels en retro-muziek.

Gamen zoals je dat vroeger op je Game Boy deed. Met 8bit Doves kun je die tijden herleven, maar dan op je iPhone en iPad. Compleet met retro-muziekjes en een wereld die bestaat uit pixels, moet je ervoor zorgen dat je duif zonder te botsen de uitgang van het level weet te vinden. Het nostalgische spelletje is deze week verkozen tot Apple’s gratis App van de Week.

8bit Doves screenshot

In 8bit Doves zit je met de hoofdpersoon, die half duif en half mens is, gevangen in een oude Game Boy. Het spel is verdeeld over drie werelden: Sweet Dreams, Deep Sleep en Nightmare. Elke wereld heeft een groot aantal levels waar je doorheen moet vliegen om het volgende level te bereiken. Het doel is om zonder tegen obstakels te botsen de uitgang te vinden, aangezien de hoofdpersoon in diepe slaap is. Door het gebruiken van slechts twee knoppen kun je het figuurtje naar links of rechts sturen. Wanneer je onderweg andere vogels meeneemt door er langs te vliegen kun je bonuspunten verdienen.

Hoe verder je komt in het spel, hoe lastiger de levels worden. Typische elementen uit oude games, zoals verschuivende muren en plotselinge snelheids-boosts, maken het bereiken van de uitgang alsmaar moeilijker.

Voor wie even wil ontsnappen aan alle opgepoetste 3D-games van tegenwoordig is 8bit Doves een vermakelijk spelletje. Grafisch bestaat de game uit maar vier kleuren en pixels, waardoor het al snel nostalgische gevoelens oproept. De retro-muziekjes en geluidseffecten passen daar uitstekend bij. Spelen met het geluid aan is dus een aanrader. Normaal gesproken is het spelletje voor €2,99 te downloaden in de App Store, maar omdat de app is verkozen tot Apple’s App van de Week is hij deze week gratis. Normaal gesproken kiest Apple iedere donderdagavond een nieuwe App van de Week, dus tot en met 19 maart is 8bit Doves nog gratis beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2015, 14:45
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, retro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.