Microsoft brengt iPad-compatibel toetsenbord uit

Microsoft heeft een Bluetooth-toetsenbord uitgebracht voor de iPad en andere tablets. Volgens Microsoft gaat de verkoop van tablets enorm stijgen en hebben mensen een comfortabel toetsenbord nodig.

microsoft keyboardMicrosoft is de laatste tijd druk bezig met apps voor de iPhone en iPad, zoals OneNote. Maar het bedrijf maakt ook toetsenborden en muizen. Een nieuw aangekondigd toetsenbord met de naam Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 5000 kost $49,99 en is ook geschikt voor de iPad.


Het toetsenbord heeft een speciaal ‘Comfort Curve’-ontwerp, voor mensen die Apple’s aluminium draadloze toetsenbordje te hoekig vinden en die hoesjes met geïntegreerde toetsenborden te onhandig vindt. Microsoft meldt ondersteuning voor de iPad 1 en 2, Android en Windows-tablets. Kindle Fire-gebruikers zullen een andere oplossing moeten zoeken, want daarvoor is ‘ie niet geschikt.

microsoft toetsenbordMicrosoft heeft hoge verwachtingen van het toetsenbord. In een blogposting leggen ze uit dat de verkopen van tablets tussen nu en 2015 met 81 procent zullen stijgen. Veel mensen zullen de traditionele computer vervangen door een tablet en al die mensen willen ook wel eens langere teksten typen. Het toetsenbord is ergonomische in gebruik dan het iPad-schermtoetsenbord, meent Microsoft.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.