Cortana-app-ios

Microsoft bevestigt: Siri-concurrent Cortana komt naar iPhone

Microsoft bevestigt: spraakassistent Cortana is ook onderweg naar iOS. Middels een speciale app, al werkt Cortana wel iets anders dan op Windows Phones.

Cortana-app-ios
Microsoft bevestigt vandaag dat spraakassistent Cortana niet beperkt blijft tot Windows Phones en Windows 10. Via een afzonderlijke app werkt Cortana in de toekomst gewoon op je iPhone, al zijn de functies wel iets aangepast. Siri krijgt dus concurrentie van Microsoft.

Cortana zal voor zowel iOS als Android als afzonderlijke app verschijnen. Het geeft je dezelfde mogelijkheden om vragen te stellen aan de digitale spraakassistent. Zo krijg je de weersverwachting te zien als je de vraag “Wat voor weer is het?” stelt. De geruchten waar we eerder dit jaar al over schreven, blijken dus te kloppen.

Cortana minder uitgebreid op iOS

Omdat Cortana minder goed geïntegreerd kan worden met iOS, dan bij Windows Phone het geval is, zijn de mogelijkheden wel iets beperkter. Zo kun je geen instellingen van je iPhone wijzigen met een stemcommando. Notificaties worden wel ondersteund, zodat je op de hoogte gehouden wordt van sportverslagen en je vluchtgegevens. Dit betekent ook dat Cortana beperkter is dan bijvoorbeeld Siri, Apple’s eigen virtuele assistent zit ingebakken in iOS.

Desktop-app zorgt voor verbinding met iPhone

Een desktop-app voor Windows 10 gaat je helpen om verbinding te maken met de iPhone. Deze app met de naam Phone Companion zorgt ervoor dat alle foto’s die je in de OneDrive folder op je iPhone zet, automatisch verschijnen op je Windows 10-computer. Wanneer de Cortana-app voor iOS verschijnt is nog niet bekend, al zullen we waarschijnlijk eerst moeten wachten totdat Windows 10 gelanceerd is. Dit staat gepland voor de zomer van 2015.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2015, 15:32
Categorie Apps
Onderwerpen cortana, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.