michael-sayman

Hoe een tiener financiële crisis overleefde dankzij de 4 Snaps-app

Facebook heeft de 18-jarige Michael Saymore in dienst genomen, die dankzij een app zijn ouders door de financiële crisis hielp.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

michael-saymanFacebook heeft deze week de 18-jarige Michael Sayman in dienst genomen, als een van de jongste engineers in de geschiedenis van het bedrijf. Maar Michael is niet zomaar een whizkid, die met geld van papa een leuke app bedacht. In tegendeel: er gaat een mooi verhaal schuil achter deze jongen, die zijn familie door de economische crisis hielp door het ontwikkelen van een app.

Er zijn duizenden verhalen te vertellen over appontwikkelaars die maar met moeite hun hoofd boven water kunnen houden. Veel van die verhalen blijven onder de oppervlakte, omdat de ontwikkelaars geen zin hebben om hun misere aan de grote klok te hangen. Het verhaal van de 18-jarige Michael Sayman kwam wél naar buiten en kan een inspiratiebron zijn voor anderen: hij hielp zijn ouders door de financiële crisis dankzij de apps die hij in zijn vrije tijd ontwikkelde.

Vorig jaar was Michael op uitnodiging van Facebook op de F8-conferentie, waar hij indruk maakte met zijn app 4 Snaps. De jongen had een jaar gewerkt aan de game, een raadspelletje waarbij je aan de hand van vier foto’s moet raden wat er is uitgebeeld. Michael was dolenthousiast dat hij bekende apps als Starbucks, Fitbit en Lyft versloeg in de App Store-waarderingen. Mark Zuckerberg was eveneens onder de indruk en bood hem een stageplaats aan. Die stageplek is nu omgezet in een goedbetaalde baan.

Michael wil niet vertellen hoeveel hij verdient, maar volgens vrienden is het genoeg om een Tesla te kopen. Sayman gaat het geld echter sparen en zijn familie ook in de toekomst financieel ondersteunen. Door de recessie raakten de ouders van Michael hun huis kwijt en ging het slecht met het kiprestaurant van het gezin. Michael, die sinds zijn 13e geld verdient met het ontwikkelen van apps, zorgde dat het gezin een nieuw huis kreeg en hielp het kiprestaurant er weer bovenop. De tiener is broodwinner geworden voor het gezin. Toch ging ook bij Michael niet alles voor de wind: ondanks alle aandacht voor de 4 Snaps-app lukte het niet om de app lucratief te verkopen aan een groot bedrijf. En ook in de afgelopen maanden had Michael nog geldzorgen: het lukte niet om zijn schoolgeld volledig te betalen, waarna zijn school weigerde om het diploma uit te reiken. Maar het is de vraag of Michael het diploma wel zo dringend nodig heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2014, 17:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen developers, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.