Meross EU relay

Reacties voor: Meross brengt goedkope HomeKit inbouwschakelaar uit in EU

Makkelijk je bestaande lampen schakelen, zonder een slimme lichtknop aan te brengen: dat kan met een in-wall relay. Meross heeft er nu eentje van 14 euro met HomeKit, terwijl de onlangs uitgebrachte module van Bosch bijna 75 euro kost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Als schakelaar hardware kun je ook gewoon een pulsdrukker installeren. Heb je geen extra slimme schakelaar nodig. Voordeel is dat je zowel met HomeKit als met de schakelaar de lamp kunt bedienen en dit altijd werkt.

  2. Niet aan beginnen alle chinezen zeggen met apple homekit compatible… slechte ervaring mee
    Hoe het wel bij origineel

  3. Er zit wel een nadeel aan: zet je de knop om, dan is ook meteen de stroomvoorziening uitgeschakeld en is de lamp niet meer in HomeKit te bedienen.

    Waar blijkt dit uit? Deze MSS810 lijkt wat functionaliteit erg op een Shelly 1.
    Daar kun je gewoon handmatig uitschakelen en via de app weer inschakelen.

  4. Origineel geplaatst door danny
    Niet aan beginnen alle chinezen zeggen met apple homekit compatible… slechte ervaring mee

    Hoe het wel bij origineel

    Vertel, welke slechte ervaringen heb je dan en met welk merk? Het lijkt me dan wel zo handig om, als je een waarschuwing geeft, aangeeft om welke spullen het gaat. Dan weet iedereen dit en kan men er over nadenken of ze het willen aanschaffen, of niet.

  5. Ik werk met aqara (Ali express) en dit werkt al jaren feilloos

  6. Er is iets mis gegaan met de vertaling met de voordelen en nadelen van een slimme schakelaar, als je de stukken naast elkaar hebt staan zie je het verschil en je zou er eventueel achter kunnen komen als je al wat kennis hebt over slimme schakelaars. Als nadeel staat in iCulture geschreven dat als de schakelaar om is je de slimme schakelaar niet kan bedienen, terwijl dat juist is waarom je dit koopt. Als je het originele (Engelse) stuk leest dan hebben ze het met het uitschakelen van de schakelaar over een slimme HomeKit lamp, dit wordt niet duidelijk (zelfs een beetje onduidelijk) beschreven in het Nederlandse stuk.

  7. Wat mij nog niet helemaal duidelijk is: Creëert dit alleen een slimme knop waarmee ik Homekit dingen kan bedienen, of maakt dit de domme lamp (die aan de knop zit) ook slim/zichtbaar in Homekit?

  8. Ik gebruik al langere tijd deze van Meross en ik ben er uitermate tevreden over. Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. Hij ligt al ongeveer 2 jaar buiten in weer en wint, en werkt feilloos.
    Ik denk dat ik deze inbouwschakelaar ook eens ga proberen.

  9. Origineel geplaatst door Pepijn
    Er is iets mis gegaan met de vertaling met de voordelen en nadelen van een slimme schakelaar, als je de stukken naast elkaar hebt staan zie je het verschil en je zou er eventueel achter kunnen komen als je al wat kennis hebt over slimme schakelaars. Als nadeel staat in iCulture geschreven…

    Je kunt inderdaad de productpagina van Meross ernaast houden, maar daar noemen ze uiteraard niet de nadelen (en die heb ik dan ook niet zitten ‘vertalen’ 🤐). Het lijkt mij dat de stroomvoorziening wordt geblokkeerd als je een kantelmodel schakelaar hebt (dus een lichtschakelaar met fysieke aan/uit-stand). Je hebt ook drukschakelaars die altijd in dezelfde stand staan en niet gekanteld worden. Aangezien ik deze Meross nog niet zelf heb kunnen installeren, kan ik niet controleren of het echt zo werkt, dus ik zal dat nadeel weghalen (dit moeten kopers dan maar zelf bedenken).

    Een andere lezer noemt de Shelly (heb even gegoogled), maar in de productbeschrijving daarvan staat: “En de lokale schakelaar blijft werken.” Dus dat wekt de indruk dat de fysieke schakelaar nog steeds een aan/uit-functie heeft. Het lijkt me niet dat je met HomeKit of een ander smart home-protocol een schakelaar fysiek kan omzetten. Maar misschien zorgt het relais daarvoor. Bij Shelly zie ik ook dat ze eigen schakelknoppen hebben. Dat lijkt een drukknop en geen kantelbare knop.

    (Ik ben geen elektricien, dus ik zal niet altijd de juiste vaktermen gebruikt hebben.)

  10. (Red.) Nadeel over bediening weggehaald.

  11. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag | iCulture.nl
    Een andere lezer noemt de Shelly (heb even gegoogled), maar in de productbeschrijving daarvan staat: “En de lokale schakelaar blijft werken.” Dus dat wekt de indruk dat de fysieke schakelaar nog steeds een aan/uit-functie heeft. Het lijkt me niet dat je met HomeKit of een ander smart home-protocol een schakelaar fysiek kan omzetten. Maar misschien zorgt het relais daarvoor. Bij Shelly zie ik ook dat ze eigen schakelknoppen hebben. Dat lijkt een drukknop en geen kantelbare knop.

    De Shelly Switches kan je instellen als edge triggered. Dit wil zeggen dat de Schelly zich tussen de Aan/Uit schakelaar zet en de verandering in positie van de schakelaar detecteerd en afhankelijk of de lamp brand deze aan of uit zet. Hierdoor blijft het mogelijk om zowel de lamp met homekit als met de standaard schakelaar te bedienen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de Shelly Switch continu spanning nodig heeft en dit bepaald de plaats waar hij zich bevindt, achter de schakelaar of aan de lamp. Met Meross heb ik geen ervaring. Hoop dat dit helpt.

  12. @Gonny van der Zwaag | iCulture.nl: Het is heel goed mogelijk dat een aan-uit schakelaar werkt ongeacht of er een smart-switch voor zit. In het verleden deden we dat al met gewone schakelaars; de zogeheten hotel-schakeling.

    Je komt het vaak tegen bij slaapkamers waar je het licht zowel bij de deur als in bed (bijv. met een trekschakelaar) aan en uit kan doen.

    Gezien het bovenstaande plaatje overeenkomt met de ‘hotel-schakeling’ ga ik er vanuit dat je het apparaat (lamp) zowel met de schakelaar en smart kan aan- en uitschakelen. Op iedere gewenste manier. (Aan via de schakelaar, uit via smart / aan via smart, uit via schakelaar).

  13. Meross is een goed merk. HomeKit producten werken foutloos. Geen geld voor zo’n schakelaar. Ik heb zelf de switches van Fibaro deze zijn een factor 4 duurder. Hou er inderdaad wel rekening mee dat deze dingen een voedingskabel nodig hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.