Reacties voor: Menzis geeft klanten korting als ze sportapps gebruiken

Verzekeraar Menzis geeft klanten punten en korting als ze de apps Runkeeper, Strava, VirtuaGym of wandelapps gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Here we go. Kon niet uitblijven. De verzekeraar die je nu zelfs in je privéleven gaat monitoren. Volgende stap is alle logs delen/ verzamelen van je sportbandjes en bewegingstrackers. En de stap daarna wordt bekeuren of niet of deels uitbetalen bij bepaalde aandoeningen omdat je verzekeraar vindt dat je niet genoeg hebt bewogen of gezond genoeg hebt gegeten. Echt top.

  2. @MoBieler: Als je het niet wilt, dan doe je toch lekker niet mee? Het is niet verplicht. Ik sport veel en vind het wel leuk om op die manier punten te sparen.

  3. @roeland: vind dat hij wel een punt heeft. Nu is het een keuze. Straks draaien ze het om. Moet je een toeslag betalen als je niet meedoet. Daarnaast vindt ik het stigmatiserend door te zeggen dat als je sport en gezond leeft je geen aanvullende verzekering nodig bent. Was het maar zo simpel. Er zijn vele aandoeningen en ziektes die niet terug te voeren zijn op een levensstijl, maar genetisch bepaald.

  4. Origineel geplaatst door roeland
    @MoBieler: Als je het niet wilt, dan doe je toch lekker niet mee? Het is niet verplicht. Ik sport veel en vind het wel leuk om op die manier punten te sparen.

    Nu is het nog geen verplichting, maar dat zou met deze mogelijkheden wel een volgende stap kunnen worden, het “verplicht” gebruiken van. En dat is wat @MoBieler waarschijnlijk bedoelt 😉

  5. Is er ook een grens? Te veel sporten is ook niet gezond natuurlijk, straks moet je nog punten inleveren als je te veel sport!

  6. Mijn collega’s vreten elke dag vette hap uit de kantine en sporten niet. Ik eet alleen verse producten en sport regelmatig. Ook ik gebruik apps hiervoor. En het kan me geen moer schelen of iemand anders zich goed of slecht voelt. Het is ieder voor zich wat hij eet of beweegt. En als je ergens korting op krijgt is mooi meegenomen toch??

  7. Laten ze korting geven op mijn abonnement bij de sportschool. Daar heb je pas wat aan. Daar wacht ik al jaren op maar dat gebeurt niet.

  8. Mooie ontwikkeling als ik het zo zie.
    Mij lijkt het vanzelfsprekend dat een gezonde leefstijl beloond wordt. Uiteindelijk gaan er hopelijk pakketten komen afgestemd op leefstijl (lijkt mij eerlijk) en het lijkt mij dan gerechtvaardigd als hiervoor verplichte monitoring komt. Edoch op aangeboren afwijkingen mag niemand benadeeld worden, maar het lijkt mij dat dit politiek ook nauwlettend gecontroleerd wordt.

  9. En wat nou als je van sport veranderd? Ik rende vroeger (tot een maand geleden) 3x per week 5km. Nu doe ik 5x per week crossfit, daar is geen app voor, maar is wel veel intensiever dan 3x per week rennen…

  10. Origineel geplaatst door wiecher
    Laten ze korting geven op mijn abonnement bij de sportschool. Daar heb je pas wat aan. Daar wacht ik al jaren op maar dat gebeurt niet.

    Een abbo hebben zegt niet dat je ook daadwerkelijk gaat…

  11. Origineel geplaatst door iMars
    En wat nou als je van sport veranderd? Ik rende vroeger (tot een maand geleden) 3x per week 5km. Nu doe ik 5x per week crossfit, daar is geen app voor, maar is wel veel intensiever dan 3x per week rennen…

    Crossfit, ze leren je vrijwel alles fout aan. De oefeningen zo snel uitvoeren met verkeerde houdingen sorry maar crossfit is gewoon een slechte rage. Ze zouden je hiervoor juist meer moeten laten betalen vanwege verhoogde kans op letsel.
    En ja ik heb al 15 jaar ervaring in gewichtheffen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.