Gerucht: iOS 7.1.2 komt rond 27 juni en verbetert e-mailbeveiliging

iOS 7.1.2 verschijnt rond 27 juni en lost problemen met e-mail, lockscreen en iBeacons op.

ios7-logoTerwijl iedereen al volop vooruit kijkt naar iOS 8, is er toch ook nog iets nieuws te melden over iOS 7. Meer dan een maand geleden bleek uit serverlogs van websites al dat Apple bezig was om iOS 7.1.2 te testen en inmiddels is ook een tipje van de sluier opgelicht wat we daarin kunnen verwachten. Apple staat inmiddels op het punt om iOS 7.1.2 uit te brengen met buildnummer 11D257; operators hebben al een testversie binnengekregen.


Afspraken met operators wekken de indruk dat de update op of rond vrijdag 27 juni beschikbaar moet komen, dus komende week. De update lost een aantal problemen op. Ten eerste is er een probleem met de encryptie van e-mailbijlagen, waar Apple al een oplossing voor had beloofd. Bronnen van Macrumors bevestigen dat dit probleem inderdaad is opgelost in iOS 7.1.2, samen met nog een andere bug bij het downloaden van e-mails.

ios 7-1-2Ook beloofde Apple een al langer bestaand probleem met iMessages op te lossen, waarbij je berichten blijft ontvangen op je oude iPhone, terwijl je ondertussen bijvoorbeeld naar Android bent overgestapt. Maar het is onduidelijk of Apple dit daadwerkelijk heeft aangepakt.

Er zit in iOS 7.1.2 wel een oplossing voor de lockscreen-bug, waarbij je toegang krijgt tot een beperkt aantal apps.

Tenslotte zitten er nog verbeteringen in voor iBeacons, de draadloze technologie waarmee je locatiegebonden diensten kunt maken. Er schijnt verder nog een bug met accessoires van derden, zoals barcodescanners, te zijn opgelost.

iOS 7.1.1 verscheen in april 2014 en loste problemen op met Touch ID, het toetsenbord en een beveiligingsprobleem.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2014, 10:33
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerp ios 7
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.