Eerste foto’s van 5,5-inch schermpaneel van iPhone 6

Er zijn foto's van de 5,5-inch iPhone 6 schermpanelen gelekt. Ze laten zien dat de schermdiameter echt 14 cm is.

iphone-4-7Apple gaat dit najaar twee grotere iPhones uitbrengen: een 4,7-inch versie en een 5,5-inch versie. 9to5mac beweert de eerste foto’s te hebben van een authentiek onderdeel van de 5,5-inch iPhone 6. Ze tonen een lcd-schermpaneel voor de grotere iPhone. Om een indruk te krijgen hoe groot het is, zie je ook een lineaal in beeld. Daaruit is af te lezen dat de diameter van het scherm 14 centimeter wordt, oftewel 5,5-inch. Nieuwe informatie over de grotere iPhone is er niet uit af te lezen. Wel laten ze zien dat Apple opschiet met de productie van componenten. De kans is groot dat de daadwerkelijke assemblage binnenkort begint.


De foto’s zijn afkomstig van Sonny Dickson, de jongen die regelmatig foto’s van Weibo plukt of ze krijgt toegestuurd van Chinese fabrikanten. De foto’s lijken gemaakt in een auto, niet in een fabriek.

Er zijn geruchten dat de 5,5-inch iPhone 6 later op de markt komt dan het kleinere model met 4,7-inch scherm. Van dat toestel zijn ook al veel meer foto’s gelekt. Verder wordt gesproken over een dunnere aluminium behuizing in dezelfde kleuren als de iPhone 5s. De aan/uitknop is verplaatst naar de zijkant, zodat je de knop nog makkelijk kunt bedienen. Dat er saffierglas in de nieuwe iPhones zit om de krasbestendigheid te verbeteren, is al bijna een zekerheid: Apple heeft samen met een partnerbedrijf een fabriek voor saffierglas geopend waar een enorme productie wordt gedraaid. Zoals gebruikelijk zijn er ook alweer geruchten dat de 5,5-inch iPhone 6 aanvankelijk moeilijk verkrijgbaar zal zijn – maar dat zijn geluiden die we altijd horen bij nog niet aangekondigde producten.

iphone-5-5-scherm-1

iphone-5-5-scherm-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.