Reacties voor: ‘Meer iPads dan computers op school binnen vijf jaar’

Uit onderzoek van Piper Jaffray blijkt dat de iPad op vrijwel iedere school in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Over vijf jaar verwachten scholen dat de iPad gewone computers overschaduwt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Er lopen in Nederland al enige pilots met de iPad. Zie bijvoorbeeld 1op1onderwijs.

  2. het lijkt me als je gebruik moet maken van ‘het’ toetsenbord dat een tablet toch minder aantrekkelijk is.

    al zijn daar natuurlijk alternatieven voor (asus) en het zal afhankelijk zijn hoe de tablet verder gebruikt zal worden binnen het onderwijs.

  3. nee, te makkelijk te stelen denk ik.

  4. @Hidde: tuurlijk… jij neem altijd de ketting mee als je met de laptop naar school moet?

    OT: bij ons op school (techniek en disign college zeeland) is al inderdaad zo’n pilot. heb zelf een ipad (niet van school) maar op school kan ik er niet zoveel mee… zo is n@tschool niet te benaderen en dat heb ik dagelijks nodig

  5. Gebruik het zelf in de avondschool, input doe ik er niet mee (anders een apple keyboard neemt ook zoveel plaats niet in in mijn rugzak), maar al mijn manuals staan erop, ik druk niks van pdf’en of ppt’s meer af.

    Het is handig, het is in staat om de handboeken te vervangen.

  6. Ik snap wel dat scholen met hun tijd mee moeten gaan, maar wel hoeven echt niet bang te zijn dat we als we hiermee even op de rem trappen, dat niemand meer snapt wat de voor- en nadelen van tablet (en het concept paperless office) zijn.

    Scholen kunnen het zich niet veroorloven om met dit soort dingen te experimenteren. We hebben het wel over bedragen waar ze jaren lang een extra docent in dienst kunnen nemen. (bla bla terugverdienen op printen bla bla bla; wees reeel en reken je niet rijk).

    Bovendien is het echt nog iets te vroeg voor de massa, want de concurentie komt er aan maar is nog niet doorgebroken. De meeste telefoons werken op android, maar op school moet iedereen aan de Apple (ik heb beiden nog leuker…). Ook heb ik een laptop, als je alles hebt kom je er ook achter dat een ipad in sommige dingen zeer handig is, maar in andere dingen een ellende. Voor iedere klus is er het beste gereedschap, zo ook met electronica; en ik ben bang dat velen dat nu niet leren, maar eigenlijk gaan leren dat je met een ipad alles moet kunnen (ofwel met een zaag kun je timmeren, zagen, boren, etc…).

  7. Computerverslaving is de snelst groeiende verslaving onder jongeren. Door kinderen al vroeg veel en lang achter een scherm te zetten, kan staar ontstaan. Daar moet zeker op gelet worden. Ander punt, raar dat sommige dingen EU aanbesteed moet worden, maar men niet wacht totdat de tablet markt optimaal is en er dus concurrentie is. NetPC’s zijn maar 200,-, waarom dan een tablet? Fijn je kind heel de dag in WIFI straling. De hype is echt belachelijk.

  8. @Paul: Paul, je klinkt verward en wat doe jij ‘s morgens zo vroeg met een computer?
    Ik denk dat het een geweldige uitvinding is voor school.

  9. @Jos: Het behoort tot mijn werk tuig.
    Ik zeg niet dat het geen goede uitvinding is, maar men moet het niet te overhaast willen gaan doen.
    Men liept te klagen dat MS overal bij overheid een monopoly positie had, nu gaat men hetzelfde doen door de iPad binnen te halen.
    Men moet webbased dingen ontwerpen, daardoor ben je platform onafhankelijk en je kan naar verschillende oplossingen kijken.
    iPad is vele malen duurden dan een NetPC. Men moet toch op de centen letten!? Dus zoveel argumenten om het (nog) niet te doen.

  10. Ze zijn bezig met het ontwikkelen van een app voor natschool en aan het eind van dit jaar draait natschool ook op Safari. Dus nog even geduld. @patrick:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.