Apple komt met software-update voor batterijproblemen iOS 5

Apple komt over een paar weken met een software-update om de batterijproblemen, waar gebruikers met voornamelijk een iPhone 4S over klagen, te verhelpen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone low batteryApple komt binnenkort met een software-update om enkele problemen in iOS 5 op te lossen. Dit liet het bedrijf vanavond in een officiële reactie weten aan AllThingsD. Volgens Apple bevat de iOS 5-software enkele problemen die ertoe leiden dat de accuduur van ‘sommige iPhone-gebruikers’ niet aan de verwachtingen voldoet. De update zou binnen enkele weken worden uitgebracht, aldus Apple.

Eerder had Apple nog de hulp van iPhone 4S-gebruikers ingeroepen om batterijproblemen op te lossen, die na de officiële lancering van de iPhone 4S opdoken. “Een klein deel van onze klanten meldde een batterijduur op iOS 5-apparaten die lager is dan verwacht”, stelt Apple in de verklaring. “We hebben enkele bugs gevonden die van invloed zijn op de batterijduur en zullen over een paar weken met een sofware-update komen om deze te verhelpen.”

Aanvankelijk bleken alleen iPhone 4S-toestellen door de bug(s) te zijn getroffen, maar uit de verklaring van Apple wordt duidelijk dat het probleem betrekking heeft op iOS 5 in het algemeen. Apple wilde verder niet ingaan op de aard van de problemen, maar het lijkt erop dat de problemen veroorzaakt worden door de locatiediensten die op de achtergrond actief zijn. Andere oorzaken die genoemd werden zijn de tijdzone-detectie en Bluetooth.

Apple heeft ontwikkelaars vanavond reeds voorzien van een beta-versie van iOS 5.0.1 die naast het batterijprobleem ook nog enkele andere problemen verhelpt met documents in the cloud en spraakherkenning bij dicteren in het Australisch evenals verbeteringen op het gebied van beveiliging. Ook krijgt de originele iPad ondersteuning voor multitasking gestures; de iPad 2 had deze functie al met de komst van iOS 5.

iOS 5.0.1 introduceert verder voor ontwikkelaars een nieuwe manier om aan te geven welke bestanden op het toestel bewaard moeten blijven, zelfs als er weinig opslagcapaciteit over is. Ontwikkelaar Marco Arment van Instapaper ontdekte dat er in iOS 5 geen mogelijkheid meer is om bestanden op te slaan die niet verwijderd of gebackupt moeten worden. In iOS-versies voorafgaand aan iOS 5 gebruikten veel ontwikkelaars de mappen “Caches” of “tmp” als tijdelijke opslag, omdat het bestandssysteem deze mappen verder negeert. In iOS 5 schoont het bestandssysteem deze mappen op als er te weinig opslag over is. Met iOS 5.0.1 draait Apple deze verandering weer terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 11:31
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.