mcdonalds-apple-pay-iphone-nfc

Zo betaal je bij McDonalds via Apple Pay

McDonalds gaat de Apple Pay betaalmethode ondersteunen, ook in de McDrive. Maar hoe werkt het eigenlijk? Een McDonalds-topman legt uit wat hij verwacht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pay start volgende maand in de Verenigde Staten en McDonalds is een van de partners. Hoe werkt het afrekenen precies bij de McDrive? Moet je de auto uit? McDonalds-topman Atif Rafiq legt het uit in een interview. Zodra je een bestelling doet moet je al tegen de McDonalds-medewerker zeggen dat je met Apple Pay wilt betalen. Vervolgens steekt de medewerker een betaalterminal uit het raam, waar je je iPhone 6 of iPhone 6 Plus tegenaan moet houden, terwijl je gelijktijdig je vinger op de Touch ID-sensor houdt. Dat is alles.

mcdonalds-apple-pay-iphone-nfc

Apple Pay: McDonalds is er klaar voor

“Ik heb vaker een smartphone in mijn broekzak dan een portemonnee”, grapt topman Rafiq. “Dat kon ik drie jaar geleden nog niet zeggen. Dit is het moment om grote stappen te maken met een specifieke speler. We zijn erg optimistisch over Apple’s vooruitzichten.”

mcdonalds apple pay rafiqHet betalen gaat een stuk sneller dan met contant geld of met een pinpas, zoveel is wel duidelijk. In de McDonalds-app zal ook een speciale Apple Pay-knop worden aangebracht, zodat je makkelijker kunt aangeven dat je met deze nieuwe betaalmethode wilt afrekenen. De knop zou ook bedoeld kunnen zijn voor vooraf bestellen, zoals nu al mogelijk is op McDonalds-locaties in Alabama en Georgia.

Eén ding is zeker: door de samenwerking met McDonalds is de kans groot dat mobiel betalen mainstream gaat – althans in de VS. Of mensen het echt gaan gebruiken? Bij een restaurantketen waar alles om ‘fast’ draait en waarbij je niet met muntjes wilt zitten friemelen als je bij het raamloket moet afrekenen, is de kans groot dat mensen even snel hun iPhone pakken.

Meer over Apple Pay lees je in ons dossier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2014, 14:27
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, mcdonalds

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.